П’ятихвилинне варення зі смородини

Яке головне завдання господині під час приготування варення? Правильно, зберегти у ньому якомога більше вітамінів. І це варення саме таке – суперкорисне!

Інгредієнти для варення

  • 1 кг ягід чорної або червоної смородини

  • сироп (0,5–1 скл. води на 1,5 кг цукру).

Приготуйте ще абрикосове варення.

Як приготувати варення

  • Ягоди перебрати, помити.
  • Сироп довести до кипіння.
  • У киплячий сироп опустити відсортовані та промиті ягоди, довести до кипіння і варити рівно 5 хв, потім розлити у стерильні банки і відразу ж закатати.

Рекомендуємо також рецепт варення з полуниці.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора