П’ятихвилинне варення зі смородини

Поділитись публікацією:

Яке головне завдання господині під час приготування варення? Правильно, зберегти у ньому якомога більше вітамінів. І це варення саме таке – суперкорисне!

Інгредієнти для варення

  • 1 кг ягід чорної або червоної смородини

  • сироп (0,5–1 скл. води на 1,5 кг цукру).

Приготуйте ще абрикосове варення.

Як приготувати варення

  • Ягоди перебрати, помити.
  • Сироп довести до кипіння.
  • У киплячий сироп опустити відсортовані та промиті ягоди, довести до кипіння і варити рівно 5 хв, потім розлити у стерильні банки і відразу ж закатати.

Рекомендуємо також рецепт варення з полуниці.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...