Капуста тушкована з яблуками і родзинками
Універсальний рецепт страви, яку можна готувати і на буденний обід, і на святкову вечерю. Але дещо незвичайний. Особливої пікантності звичайній тушкованій капусті додають яблука та родзинки. За нашим рецептом – страва пісна. Однак якщо у вас в сім’ї знайдуться протестуючі, які вимагатимуть м’яса, воно впишеться туди дуже й дуже органічно.
Інгредієнти для тушкованої капусти
1 головка білокачанної капусти
2 цибулини
1 морквина
75 г родзинок
1-2 яблука
2 ст. ложки олії
3 ст. ложки яблучного оцту
сіль, перець на смак
Рекомендуємо також приготувати капусту тушковану з сосисками в мультиварці.
Як приготувати капусту з родзинками та яблуками
- Капустину вимити, зняти прив’ялі верхні листки, нашаткувати дрібно.
- Цибулю почистити і помити, порізати півкільцями.
- Моркву почистити на потерти на грубій тертці.
- У розігрітій пательні з олією обсмажити цибулю (до прозорості) з морквою (до м’якості).
- Додати нашатковану капусту і ретельно перемішати.
- Накрити кришкою і тушкувати капусту на повільному вогні близько 30 хвилин, періодично помішуючи.
- Почистити і порізати соломкою яблуко і додати його разом з родзинками і оцтом в сковороду до капусти.
- Посолити, поперчити і продовжити тушкувати ще приблизно 30 хвилин.
- Зняти з вогню. Подавати до картоплі-пюре або вареного рису.
Радимо ще переглянути рецепт капусти, запеченої в рукаві.
Якщо вам сподобався рецепт капусти тушкованої з яблуками і родзинками, поділіться своїми враженнями в коментарях та поширте його в улюблених соцмережах.