02.11.2015

Капуста тушкована з яблуками і родзинками

Універсальний рецепт страви, яку можна готувати і на буденний обід, і на святкову вечерю. Але дещо незвичайний. Особливої пікантності звичайній тушкованій капусті додають яблука та родзинки. За нашим рецептом – страва пісна. Однак якщо у вас в сім’ї знайдуться протестуючі, які вимагатимуть м’яса, воно впишеться туди дуже й дуже органічно.

Інгредієнти для тушкованої капусти

Рекомендуємо також приготувати капусту тушковану з сосисками в мультиварці.

Як приготувати капусту з родзинками та яблуками

  • Капустину вимити, зняти прив’ялі верхні листки, нашаткувати дрібно.
  • Цибулю почистити і помити, порізати півкільцями.
  • Моркву почистити на потерти на грубій тертці.
  • У розігрітій пательні з олією обсмажити цибулю (до прозорості) з морквою (до м’якості).
  • Додати нашатковану капусту і ретельно перемішати.
  • Накрити кришкою і тушкувати капусту на повільному вогні близько 30 хвилин, періодично помішуючи.
  • Почистити і порізати соломкою яблуко і додати його разом з родзинками і оцтом в сковороду до капусти.
  • Посолити, поперчити і продовжити тушкувати ще приблизно 30 хвилин.
  • Зняти з вогню. Подавати до картоплі-пюре або вареного рису.

Радимо ще переглянути рецепт капусти, запеченої в рукаві.

Якщо вам сподобався рецепт капусти тушкованої з яблуками і родзинками, поділіться своїми враженнями в коментарях та поширте його в улюблених соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.