21.04.2015

Торт «П’яна вишня»

Цей бісквітно-шоколадно-вишневий торт – справжня класика. Варіантів його приготування чимало. Головне ж – чудове і неповторне поєднання шоколаду і вишні. Пропонуємо ще один рецепт.

Інгредієнти

  • Інгредієнти для тіста
  • 5 яєць

  • 1,5 склянки цукру

  • 2 склянки борошна

  • 2 столові ложки какао

  • 2 чайні ложки розпушувача

  • Інгредієнти для крема
  • 1 банка згущеного молока (370 г)

  • 250 грамів вершкового масла

  • 300 грамів свіжих (заморожених) або консервованих вишень без кісточок

  • 100 грамів горілки або коньяку

Можете ще приготувати торт «Вишневе задоволення».

Приготування

  • Вишні змішати з алкоголем і настоювати кілька годин. Можна залишити на ніч.
  • Білки збити з цукром, додати жовтки, продовжити збивання.
  • Всипати борошно, какао і розпушувач. Ретельно переміщати. Спекти корж. Він повинен вийти високий.
  • Верх його акуратно зрізати і покласти збоку. М’якоть вибрати і дрібно порізати.
  • Масло збити з вареним згущеним молоком.
  • Третину крему відкласти, а в решту всипати крихти з торта, покласти вишні (перед цим відцідити) і все вимішати. Цією сумішшю наповнити порожній корж (з якого вибирали м’якоть).
  • Зрізаним верхом прикрити торт. Змастити кремом. Прикрасити на свій смак.

Радимо також рецепт торта “Жіночі примхи”.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.