Желейні писанки
Желейні писанки стануть неабияким сюрпризом для дітей. Кольорові, ніби райдуга, вони готуються з невеликої кількості інгредієнтів та не потребують великої кулінарної майстерності, тому сміливо можна готувати їх разом з дітками. Замість води можна використовувати сік, так буде ще корисніше.
Ingredients
декілька пакетиків різнокольорового сухого желе
курячі яйця з міцною шкаралупою
вода.
Прикрасьте великодні писанки за одним із рецептів.
Directions
- Приготувати желе як написано на упаковці. Зазвичай один пакетик залити 400 мілілітрами теплої води, перемішати і залишити щоб желатин розчинився.
- Курячі яйця помити, зробити невеликі дірочки на тупому кінці яйця і вилити білок з жовтком.
- Шкаралупу всередині сполоснути кип’ятком. Замість яєчної шкарлупи можна використовувати спеціальні формочки у формі яєць.
- За допомогою кулінарного шприца залити трішки желе в яєчну шкарлупу і поставити в холодильник, щоб захолонуло. І так вливати, чергуючи кольори.
- Коли яйце буде повним, залишити його в холодильнику мінімум на 6 годин.
- Коли желейні яйця повністю охолонуть, зняти яєчну шкарлупу, як з вареного, і викласти їх на тарілку.
Рекомендуємо також приготувати шоколадні писанки.
Якщо вам сподобався рецепт желейних писанок, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.