Мексиканські тако (tacos) | Рецепт з куркою
Сьогодні я розповім вам як приготувати мексиканські тако з філе курки та м’яти. А ще, простий рецепт тіста для приготування мексиканського tacos на природі.
Хоча можна і купити готові коржі, але куди краще домашні, приготовані прямо на вогні в лісі,які готуються дуже швидко та легко, лише: борошно вода, сіль та паприка.
Тако – традиційна страва в Мексиці, яка дуже полюбилась і українцями. Адже приготування займе кілька хвилин, але яку смакоту ви отримаєте у кінцевому результаті. Це практичний та економний рецепт, який підійде до будь-якого столу
Як приготувати тако з куркою в лісі
Інгрідієнти для цієї страви можна знайти будь-де, до того, їх можна варіювати між собою, додавати різне м’ясо, овочі, зелень та навіть морепродукти. Але ми підготували для вас перевірений рецепт смачного tacos з курятиною та соусом табаско на грилі в лісі. Записуйте та готуйте ідеальний курячий тако разом з нами.
Інгредієнти для тако
Куряче філе
М’ята
Сіль
Кефір
Зелена молода цибуля
Перець фарширований сиром
Кукурудзяне борошно
Копчена паприка
Паніруувальні сухарі
Солодкий перець
Перець чилі
Помідор
Олія
Соус табаско
Кукурудза
як Приготувати тако на природі
- Куряче філе нарізаємо на невеликі шматки, додаємо перетерті з сіллю листя м’яти, перемішуємо, рівномірно розпроділяючи суміш по м’ясу. Заливаємо кефіром, ще раз перемішуємо, залишаємо маринуватись.
- Для основи тако ми обрали солодкий перець фарширований пікантним сиром. Його старанно подрібнюємо, додаємо зелену цибулю, і перетираємо до пастоподібного стану.
- В кукурудзяне борошно додаємо сіль, копчену паприку та воду, замішуємо тісто.
- Поки тісто відпочиває, займемося куркою. Її обсмажуємо у фритюрі, попередньо обвалявши у панірувальних сухарях.
- З тіста формуємо тортильї, та осмажуємо прямо на грилі, з двох сторін. Коли тортилья запеклась, формуємо з неї заготовку для тако.
- Підготуємо овочевий салат – солодкий перець, помідори та кукурудза гриль. Все перемішуємо з додаванням невеликої кількості олії та приправляємо соусом табаско.
- Змащуємо тортилью пастою з перцю, накладаємо курятину, зверху – гострий салат!
Традиційна тортилія готуюється з кукурудзяного борошна, але українці стали використовувати і пшеничне, тому можете експериментувати. Такою стравою можете балувати навіть дітей, лише зменшіть кількість соусів, а гострий перець взагалі не додавайте.
Перед вживанням можна вмочити в сметанний соус: з’єднайте сметану часник, сіль, перець та зелень. Якщо у вас не знайшлося соусу табаско, його можна замінити гострим перцем. В кінці приготування можете зможити трішки лимонним соком, для легкої кислинки. Подавати варто гарячими, так вони найсмачніші.
На нашому youTube каналі “How to Cook That” — ви знайдете ще більше смачних та оригінальних рецептів на природі.