Соус Голландез до білої спаржі

Друзі зі Спаржа Волині прислали нам ідеальну білу спаржу. Пропоную приготувати для неї смачний соус.

Голландський соус або голландез — один з основних соусів у французькій кухні. Ще в 1651 році його згадували в кулінарній книзі Французький кухар, а кожен шеф, який себе поважає, має вміти приготувати його ідеально. Звичайно, загальновизнаний рецепт має деякі складні моменти, але я вам пропоную рецепт, який дуже простий у приготуванні.

СОУС ГОЛАНДЕЗ ДО БІЛОЇ СПАРЖІ
жовтки 3 шт
вода 1 ч.л
лимонний сік 1 ст.л
вершкове масло 65 г
сіль 0,5 ч.л

Приготування

  • Потрібно спорудити водяну баню. Для цього підберіть невелику каструльку, налийте в неї трохи води та поставте на вогонь. Підберіть миску (бажано металеву), яка стане на каструльку. Вийде класичний і найпростіший приклад водяної бані.
  • Поки гріється вода, підготуйте інші інгредієнти — відокремте три жовтки, додайте до них сіль та лимонний сік.
  • Якщо вода закипіла, то зменшуємо вогонь, ставимо на каструльку миску з жовтками, додаємо за бажанням гірчицю і починаємо інтенсивно збивати віничком. Тут важливо, щоб не згорнулися жовтки. Збивати потрібно до того етапу, коли жовтки почнуть міняти колір. Це приблизно через хвилину.
  • Тепер час додавати вершкове масло, в ідеалі вже розтоплене. Збиваємо соус. Основну роботу зроблено.
  • Зафіксовуємо структуру соусу — додаємо приблизно столову ложку холодної води і перемішуємо. Спробуйте соус — він має бути дивовижно легким, вершковим і з легкою кислинкою. Можна додати трох

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора