14.06.2015

Йогуртовий соус

Надзвичайно смачний і, на відміну від магазинного майонезу, корисний соус на основі йогурту. Адже він не піддається термічній обробці і зберігає усі корисні властивості і самого йогурту, і свіжої зелені, і оливкової олії.

Цей соус універсальний – він підходить і до салатів, і до м’яса. Спробуйте поекспериментувати з добавками і винайти свій улюблений смак!

Інгредієнти для соусу

  • 300 мл натурального йогурту без цукру і наповнювачів

  • 3 зубці часнику

  • 5 очищених волоських горіхів

  • ¼ лимона

  • сіль, цукор, мелений чорний перець

  • кріп, петрушка, інша зелень за смаком.

Спробуйте також приготувати соус бешамель.

Як приготувати соус із йогурту

  • Друшляк встелити чистою марлею, складеною в кілька шарів і викласти туди йогурт. Зав’язати кінці марлі і поставити в холодильник на 3-4 години, для того, щоб з нього стекла вся сироватка.
  • Обсмажити горіхи. Порубати ножем дрібно.
  • Зелень помити, перебрати, видалити грубі стебла. Часник посікти.
     
  • Влити в чашу блендера олію, додати сіль, цукор, перець, зелень, часник, горіхи. Перемолоти до однорідного стану.
  • Видушити туди сік з ¼ лимона і ще раз збити.
  • Дістати йогурт з ходолильника, обережно дістати його з марлі.
  • Перемішати йогурт з олійною масою.
  • Подавати в соуснику до холодних і гарячих страв.

Рекомендуємо рецепт сирного соусу.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.