Пляцок «Курага»
Розмірковуєте, що приготувати на свято або вихідні? Рішення є – пляцок з курагою. Він сподобається всім!
Інгредієнти для пляцка
По 200 г масла та цукру
600 г борошна
2 жовтки
10 г розпушувача для тіста
80–100 г сметани.
- Для крему:
300 г кураги
600 мл молока
по 3 ст. ложки крохмалю та борошна
250 г масла
200 г цукрової пудри
ваніль, апельсиновий сік.
Приготуйте також персиковий пиріг.
Як приготувати пляцок з курагою
- М’яке масло перетерти з цукром, додати жовтки. Перемішати борошно з розпушувачем, просіяти і всипати до масляно-жовткової суміші, перетерти руками, по ложці додавати сметану, вимісити м’яке нелипке тісто, поділити на частини.
- Кожну розкачати на пергаменті, поставити у розігріту духовку до 190 градусів, випікати до золотистого кольору.
- Для крему: курагу промити у воді, залити апельсиновим соком, проварити після закипання 10 хв, злити сік та перемолоти блендером на пюре.
- Половину молока закип’ятити, у решті холодного молока розчинити крохмаль та борошно і вливати в гаряче молоко цю суміш, збиваючи вінчиком чи міксером.
- Проварити до загустіння, весь час помішуючи, накрити кришкою, охолодити до кімнатної температури, можна повторно збити блендером.
- М’яке масло з ваніллю збити міксером, всипати цукрову пудру, збити, додаючи по ложці заварної суміші, збивати крем, поділити його на дві частини, в одну додати пюре з кураги.
- Перемащувати коржі кремами, чергуючи їх. Залишити просочитися за кімнатної температури на кілька годин, потім поставити в холодильник.
- Перед подачею прикрасити фруктами.
Скуштуйте також вологий шоколадний пиріг.