Сосиски в тісті | Рецепт дріжджового та листкового тіста

Сосиски в тісті запечені в духовій печі. 2 легких способи приготування тіста:  дріжджове та листкове. Зробити сосиски в тісті легко, 

Це смачно і ситно. Сосиски у тісті зручно готувати, коли на стояння біля плити нема часу, а їсти щось треба. Тож, запікши за цим рецептом сосиски, вам їх вистачить, щоб і поснідати, і на роботу загорнути перекусити. Та й, напевно, ще наступного дня будете доїдати. Готовий виріб можете посипати кунжутом. Подавати краще всього, в гарячому вигляді, коли вони ще пухкі та соковиті.

Рецепт сосисок в тісті в духовці

Думаю все таки краще, якщо ви та ваша родина споживатиме їжу, в складі якої не міститься різноманітних консервантів. Тому, пропоную два способи приготування тіста в домашніх умовах з яким справиться навіть початківець. Головне правильно обрати сосиски, так як саме від них залежить кінцевий смак випічки.

Інгредієнти для дріжджового тіста

Дізнайтеся, як приготувати сосиски у картопляному тісті.

як зробити сосиски в тісті

  • Дріжджі розвести у теплій воді з цукром. Всипати 1,5 склянки борошна, розмішати і залишити на годину-півтори, щоб опара почала бродити.
  • Тепер потрібно замісити тісто. До опари додати яйця, сіль і досипати ще борошна. Вимішувати, аж поки тісто почне відлипати від рук.
  • Наприкінці додати розтоплене (тепле!) вершкове масло та олію. Ще раз вимісити. Тісто має бути густе, як на пиріжки.
  • Поставити його у тепле місце і накрити чистим рушником чи серветкою.
  • Через 2 години воно повинно збільшитися в об’ємі у 2-3 рази. Тепер тісто треба «посадити» рукою.
  • Сосиски очистити від шкірки.
  • Тісто різати на смужки і обгортати ними сосиски. Також можна просто загортати сосиски у тісто, як пиріжки.
  • Викласти сосиски у тісті на деко на відстані 2-3 сантиметри. Почекати хвилин 40, змастити збитим яйцем і поставити у розігріту духовку.
  • Випікати при температурі 180-200 градусів 20-25 хвилин.

Рецепт сосисок в листковому тісті

Звісно можна запросто купити готове магазинне тісто, але як не крути домашнє, воно завжди краще та смачніше. Пропоную разом приготувати листкове тісто. Така випічка стане чудовим сніданком чи обідом для вас та ваших дітей, а також підійде і для пікніку. Готуючи фаст-фуд вдома, можете бути впевнені в якості усіх продуктів, адже ви самі їх обираєте.

Інгредієнти для листкового тіста

  • 2 склянки борошна

  • 200 г. вершкового масла

  • 1/2 склянки води

  • 1/4 ч. л. солі

  • 1 ч. л. цукру

  • 15 сосисок

Приготування випічки

  • В миску з борошном додайте шматочки масла. Ретельно перемішайте.
  • В окрмій ємності з’єднайте воду сіль та цукор.
  • Поступово вливайте рідину до борошна, та замісіть тісто.
  • Накрийте рушником та залиште на 3 години в холодному місці.
  • Після чого, 2 рази розкачайте, при цьому тісто, кожного разу складайте в 3-4 рази.
  • Тісто нарізаємо смужками приблизно 2,5 см.
  • Очищуємо сосиску, та накручуємо на неї готові смужки у вигляді спіралі.
  • Кладемо на деко, змащуємо жовтком для золотистої скоринки. Запікаємо при 180 градусах 40 хвилин.

Щоб ваші сосиски не розривались, обмотувати їх тістом потрібно не сильно, тому, що під час випікання вони збільшуються. До речі, класичний варіант можна урізноманітнити сиром.Обирайте “Сулугуні”, а щоб начинка була ніжнішою, натріть сир на тертку та змішайте з яєчним білком. Не бійтеся експериментува, начинки може варіюватись як завгодно, в начинку до сосисок можете додати мариновані огірочки, кетчуп або корейську моркву.

Щоб такі булочки стали улюбленими для ваших дітей, під час замотування сосисок, замість класичного варіанту, зробіть щось цікаве, наприклад у формі квітки, собаки чи будь-чого іншого. Тут дайте волю своїй фантазії.

Можна ще спробувати рецепт сосисок, запечених у бубликах.

Якщо вам сподобався рецепт сосисок у тісті, поширте його у соціальних мережах серед своїх друзів.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора