26.09.2015

Сосиски у тісті

Це смачно і ситно. Сосиски у тісті зручно готувати, коли на стояння біля плити нема часу, а їсти щось треба. Тож, запікши за цим рецептом сосиски, вам їх вистачить, щоб і поснідати, і на роботу загорнути перекусити. Та й, напевно, ще наступного дня будете доїдати.

Інгредієнти для страви

  • 15 сосисок

  • 1 яйце у тісто + 1 яйце для змащування

  • 25 грамів пресованих дріжджів

  • 0,5 чайної ложки солі

  • 1 чайна ложка цукру

  • 50 грамів вершкового масла

  • 2 столові ложки соняшникової олії

  • 250 грамів води

  • 500-600 грамів борошна

Дізнайтеся, як приготувати сосиски у картопляному тісті.

Як приготувати сосиски у тісті

  • Дріжджі розвести у теплій воді з цукром. Всипати 1,5 склянки борошна, розмішати і залишити на годину-півтори, щоб опара почала бродити.
  • Тепер потрібно замісити тісто. До опари додати яйця, сіль і досипати ще борошна. Вимішувати, аж поки тісто почне відлипати від рук.
  • Наприкінці додати розтоплене (тепле!) вершкове масло та олію. Ще раз вимісити. Тісто має бути густе, як на пиріжки.
  • Поставити його у тепле місце і накрити чистим рушником чи серветкою.
  • Через 2 години воно повинно збільшитися в об’ємі у 2-3 рази. Тепер тісто треба «посадити» рукою.
  • Сосиски очистити від шкірки.
  • Тісто різати на смужки і обгортати ними сосиски. Також можна просто загортати сосиски у тісто, як пиріжки.
  • Викласти сосиски у тісті на деко на відстані 2-3 сантиметри. Почекати хвилин 40, змастити збитим яйцем і поставити у розігріту духовку.
  • Випікати при температурі 180-200 градусів 20-25 хвилин.

Можна ще спробувати рецепт сосисок, запечених у бубликах.

Якщо вам сподобався рецепт сосисок у тісті, поширте його у соціальних мережах серед своїх друзів.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.