Сочники із сиром
Трохи призабута випічка, яка була популярна у радянські часи. Це такі солодкі пиріжки з начинкою із кисломолочного сиру. Тож поділимося рецептом ароматних сочників.
Інгредієнти для страви
- Тісто:
1 пачка (250 грамів) маргарину
3 яйця
1 склянка цукру
350 грамів сметани
4 склянки борошна
1 столова ложка розпушувача
- Начинка:
0,5 кілограма кисломолочного сиру
2 яйця
1 склянка цукру
1 столова ложка борошна
ванілін
Можна також приготувати коржики з сиром.
Як приготувати сочники
- Яйця збити з цукром, додати сметану і розпушувач.
- Маргарин перетерти з борошном до стану крихти і влити рідку масу. Замісити м’яке тісто.
- Для приготування начинки потрібно сир, цукор, яйця, борошно і ванілін добре вимішати. До речі, вибираючи сир для сочників, варто брати той, у якому менше сироватки. Або ж власноруч відтиснути зайву вологу.
- Тісто розкачувати завтовшки 4-5 міліметр, вирізати кружальця, на одну половину яких класти начинку. Прикривати іншою половиною кружальця.
- Зверху змастити яйцем і випікати при температурі 180 градусів, поки зарум’яниться.
- Важливо пам’ятати, що сочники смачніші через кілька годин після випікання – коли сік із начинки просочиться у тісто. Тоді вони стають по-справжньому соковитими.
Радимо також рецепт сирного манника.