Сочники із сиром

Трохи призабута випічка, яка була популярна у радянські часи. Це такі солодкі пиріжки з начинкою із кисломолочного сиру. Тож поділимося рецептом ароматних сочників.

Інгредієнти для страви

  • Тісто:
  • 1 пачка (250 грамів) маргарину

  • 3 яйця

  • 1 склянка цукру

  • 350 грамів сметани

  • 4 склянки борошна

  • 1 столова ложка розпушувача

  • Начинка:
  • 0,5 кілограма кисломолочного сиру

  • 2 яйця

  • 1 склянка цукру

  • 1  столова ложка борошна

  • ванілін

Можна також приготувати коржики з сиром.

Як приготувати сочники

  • Яйця збити з цукром, додати сметану і розпушувач.
  • Маргарин перетерти з борошном до стану крихти і влити рідку масу. Замісити м’яке тісто.
  • Для приготування начинки потрібно сир, цукор, яйця, борошно і ванілін добре вимішати. До речі, вибираючи сир для сочників, варто брати той, у якому менше сироватки. Або ж власноруч відтиснути зайву вологу.
  • Тісто розкачувати завтовшки 4-5 міліметр, вирізати кружальця, на одну половину яких класти начинку. Прикривати іншою половиною кружальця.
  • Зверху змастити яйцем і випікати при температурі 180 градусів, поки зарум’яниться.
  • Важливо пам’ятати, що сочники смачніші через кілька годин після випікання – коли сік із начинки просочиться у тісто. Тоді вони стають по-справжньому соковитими.

Радимо також рецепт сирного манника.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора