Сирний манник

Готується швидко, а виходить просто незрівнянний: насичений, у міру вологий, ароматний. А додайте ягоди чи сухофрукти – і ваш манник буде не просто десерт, а корисний десерт.

Інгредієнти для манника

  • 3 яйця

  • 1 склянка цукру

  • 250 грамів кисломолочного сиру

  • 1 склянка манної крупи

  • 150 мілілітрів сметани

  • 2 чайні ложки розпушувача

  • ванілін

  • 1 чайна ложка вершкового масла (для змащування форми)

  • 1 чайна ложка борошна (для посипання форми)

  • цукрова пудра

Радимо також спекти манник на кисляку.

Як приготувати сирний манник

  • Манку змішати зі сметаною і залишити, аби крупа набухала.
  • Сир, якщо він дуже крупин частий, перетерти через сито або перекрутити через м’ясорубку.
  • Розтерти сир із жовтками, цукром та ваніліном. Додати сметану з манкою та розпушувач.
  • Білки збити на круту піну і обережно ввести у тісто.
  • Форму змастити вершковим маслом, посипати борошном і вилити тісто.
  • Випікати близько півгодини при температурі 180 градусів. Готовий манник посипати цукровою пудрою.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора