Сирний манник
Готується швидко, а виходить просто незрівнянний: насичений, у міру вологий, ароматний. А додайте ягоди чи сухофрукти – і ваш манник буде не просто десерт, а корисний десерт.
Інгредієнти для манника
3 яйця
1 склянка цукру
250 грамів кисломолочного сиру
1 склянка манної крупи
150 мілілітрів сметани
2 чайні ложки розпушувача
ванілін
1 чайна ложка вершкового масла (для змащування форми)
1 чайна ложка борошна (для посипання форми)
цукрова пудра
Радимо також спекти манник на кисляку.
Як приготувати сирний манник
- Манку змішати зі сметаною і залишити, аби крупа набухала.
- Сир, якщо він дуже крупин частий, перетерти через сито або перекрутити через м’ясорубку.
- Розтерти сир із жовтками, цукром та ваніліном. Додати сметану з манкою та розпушувач.
- Білки збити на круту піну і обережно ввести у тісто.
- Форму змастити вершковим маслом, посипати борошном і вилити тісто.
- Випікати близько півгодини при температурі 180 градусів. Готовий манник посипати цукровою пудрою.