Домашній розсільний сир у мультиварці
Сир, приготований власними руками, – це цілий ритуал. Адже правильне дотримання пропорцій рецепту – ще не все. У домашньому сироварінні важливо відчувати процес інтуїтивно.
Можливо, не вдасться з першого разу – не опускайте руки, обов’язково спробуйте вдруге, і результат вас обов’язково потішить. А мультиварка стане слухняною і незамінною помічницею.
Інгредієнти для домашнього розсільного сиру
2 л молока
1 столова ложка лимонного соку
- Для розсолу:
2 столові ложки солі
2 склянки води
Рекомендуємо також рецепт “мармурового” сиру.
Як приготувати домашній сир у мультиварці
- Вилити молоко в мультиварку, додати лимонний сік. Вибрати режим «тушкування», час 10 хвилин, увімкнути мультиварку.
- Після сигналу добре збити міксером або віничком яйця і влити в молоко з лимонним соком.
- Далі обрати режим «випікання» на 20 хвилин.
- Коли час закінчиться, у друшляк викласти в кілька шарів марлю, вилити молочно-яєчну суміш.
- Загорнути сир у марлю і помістити під важкий прес на 6-8 годин. Якщо любите більш сухий, можна залишити на ніч.
- Приготувати розсіл: сіль повністю розчинити у воді.
- Відтиснутий сирний покласти в глибоку посудину і залити підготовленим розсолом, залишити на 6-7 годин.
- Дістати просолений сир, дати розсолу стекти, порізати скибочками.
Спробуйте ще приготувати плавлений домашній сир.