24.06.2015

Домашній розсільний сир у мультиварці

Сир, приготований власними руками, – це цілий ритуал. Адже правильне дотримання пропорцій рецепту – ще не все. У домашньому сироварінні важливо відчувати процес інтуїтивно.

Можливо, не вдасться з першого разу – не опускайте руки, обов’язково спробуйте вдруге, і результат вас обов’язково потішить. А мультиварка стане слухняною і незамінною помічницею.

Інгредієнти для домашнього розсільного сиру

  • 2 л молока

  • 3 курячих яйця

  • 1 столова ложка лимонного соку

  • Для розсолу:
  • 2 столові ложки солі

  • 2 склянки води

Рекомендуємо також рецепт  “мармурового” сиру.

Як приготувати домашній сир у мультиварці

  • Вилити молоко в мультиварку, додати лимонний сік. Вибрати режим «тушкування», час 10 хвилин, увімкнути мультиварку.
  • Після сигналу добре збити міксером або віничком яйця і влити в молоко з лимонним соком.
  • Далі обрати режим «випікання» на 20 хвилин.
  • Коли час закінчиться, у друшляк викласти в кілька шарів марлю, вилити молочно-яєчну суміш.
  • Загорнути сир у марлю і помістити під важкий прес на 6-8 годин. Якщо любите більш сухий, можна залишити на ніч.
  • Приготувати розсіл: сіль повністю розчинити у воді.
  • Відтиснутий сирний покласти в глибоку посудину і залити підготовленим розсолом, залишити на 6-7 годин.
  • Дістати просолений сир, дати розсолу стекти, порізати скибочками.

Спробуйте ще приготувати плавлений домашній сир.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.