Домашній сир «Мармуровий»

Приготувати твердий сир в домашніх умовах не так вже й складно. А приготувати такий сир, щоб був до того ж, і корисний, і красивий – це справжнє кулінарне мистецтво.

Підійдіть до рецепту творчо – у нього можна додати все, що у розрізі виглядатиме ефектно.

Інгредієнти для домашнього сиру

  • 1 кг домашнього кисломолочного сиру

  • 1 л молока

  • 3 курячих яйця

  • 4 ст. ложки сметани

  • 50 г вершкового масла

  • 1 морквина

  • 2 зубці часнику

  • 1 десертна ложка солі

  • 1 чайна ложка соди

Спробуйте також приготувати сир панір у домашніх умовах.

Як приготувати «мармуровий» сир

  • Сир залити молоком, додати моркву, натерту на дрібній тертці, і кип’ятити 5-7 хвилин після закипання.
  • Перелити в друшляк, застелений марлею, дати рідині стекти.
  • Коли рідина стече, додати збиті яйця, розм’якшене масло, сметану, натертий на найдрібнішій тертці часник, сіль і соду.
  • Все перемішати і варити на середньому вогні ще 5-7 хвилин, постійно та інтенсивно мішаючи. Сир готовий, коли він почне відставати від стінок однією грудкою і тягнутися, а не розсипатися.
  • Посудину вистелити харчовою плівкою, викласти готовий сир, розрівняти, загорнути в плівку. Покласти в холод.
  • Коли сир повністю охолоне, зняти плівку, викласти на тарілку чи дошку, порізати скибочками.

Рекомендуємо ще рецепт сиру в маринаді.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора