Домашній сир «Мармуровий»
Приготувати твердий сир в домашніх умовах не так вже й складно. А приготувати такий сир, щоб був до того ж, і корисний, і красивий – це справжнє кулінарне мистецтво.
Підійдіть до рецепту творчо – у нього можна додати все, що у розрізі виглядатиме ефектно.
Інгредієнти для домашнього сиру
1 кг домашнього кисломолочного сиру
1 л молока
4 ст. ложки сметани
50 г вершкового масла
1 морквина
2 зубці часнику
1 десертна ложка солі
1 чайна ложка соди
Спробуйте також приготувати сир панір у домашніх умовах.
Як приготувати «мармуровий» сир
- Сир залити молоком, додати моркву, натерту на дрібній тертці, і кип’ятити 5-7 хвилин після закипання.
- Перелити в друшляк, застелений марлею, дати рідині стекти.
- Коли рідина стече, додати збиті яйця, розм’якшене масло, сметану, натертий на найдрібнішій тертці часник, сіль і соду.
- Все перемішати і варити на середньому вогні ще 5-7 хвилин, постійно та інтенсивно мішаючи. Сир готовий, коли він почне відставати від стінок однією грудкою і тягнутися, а не розсипатися.
- Посудину вистелити харчовою плівкою, викласти готовий сир, розрівняти, загорнути в плівку. Покласти в холод.
- Коли сир повністю охолоне, зняти плівку, викласти на тарілку чи дошку, порізати скибочками.
Рекомендуємо ще рецепт сиру в маринаді.