Шоколадно-медовий манник з родзинками та горіхами
Простий і водночас розкішний рецепт пісної випічки на основі манної крупи з родзинками й горіхами. У цього пиріжка чудовий насичений смак завдяки чималій кількості інгредієнтів. Тож такий пляцок смакуватиме і в непісний період. Спробуйте його приготувати – потіште своїх близьких. Їм неодмінно сподобається.
Інгредієнти для медово-шоколадного манника
1 склянка манної крупи
1 склянка пшеничного борошна
1 склянка цукру
2 ст. ложка какао-порошку
2 ст. ложки меду
200 мл води
0,5 скл. почищених ядер волоських горіхів
50 г родзинок
1,5 ч. ложки розпушувача для тіста
0,5 скл. соняшникової олії
1 ч. ложка кориці
0,5 ч. ложки ванільного цукру
щіпка солі
цукрова пудра для посипання.
Рекомендуємо також рецепт шоколадного манника з халвою.
Як приготувати пісний манник з медом, какао та горіхами
- Змішати в мисці сухі інгредієнти: борошно, манку, какао-порошок, розпушувач, ванілін і корицю.
- Цукор розчинити у воді, потім додати масло і мед, добре розмішати.
- З’єднати сухі інгредієнти із сухими. Дати суміші постояти 10-15 хв., щоб манка почала розбухати.
- Додати у тісто вимиті й вимочені у воді родзинки та дрібно посічені горіхи.
- Змастити олією форму і вилити в неї тісто.
- Випікати манник у розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
- Готовий манник посипати цукровою пудрою, порізати на порційні шматочки.
Спробуйте ще приготувати манник на кефірі з родзинками.
Якщо ви дотримуєтеся посту і вам сподобався рецепт шоколадно-медового манника з родзинками та горіхами, напишіть про це у коментарях. А також не забудьте написати свої секрети приготування пісної випічки.