16.06.2015

Черешневий лікер

Що зробити для того, або літо тривало цілий рік? Приготуйте черешневий лікер, яким смакуватимете довгими зимовими вечорами, згадуючи теплі літні дня та зігріваючи душу й тіло ароматним напоєм.

Інгредієнти для лікеру

  • 1 кг черешень

  • 500 г цукру

  • 4 шт. гвоздики

  • 10 листочків черешневого дерева

  • 400 мл горілки

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • 0,25 ч. ложки кориці

  • 0,25 ч. ложки мускатного горіха.

Приготуйте також домашній лікер “Амаретто”.

Як приготувати лікер із черешні

  • Черешні перебрати, вимити і видалити кісточки.
  • Помістити в ємність з широким горлом або скляну банку і засипати цукром.
  • Додати гвоздику, ванілін, корицю, мускатний горіх і черешневе листя.
  • Витримати в теплому місці або на сонці 8-10 днів.
  • Влити горілку і залишити ще на 4 тижні.
  • Готовий лікер процідити і розлити у пляшки. Щільно закупорити.
  • Зберігати у темному прохолодному місці.

Спробуйте приготувати крем-лікер з вишнею.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.