Салат зі свіжих овочів з горіхами
Літній салат із грузинської кухні, який слугує не лише додатком до основної страви, а й сам може виступати у якості головного наїдку.
Соковитий – завдяки свіжим сезонним овочам, і ситний – завдяки додаванню волоських горіхів. Скуштуйте і відчуйте прилив енергії, яку він подарує!
Інгредієнти для салату
1 огірок
2 помідори
1 болгарський перець
50 г волоських горіхів
2 скибки білого батона
3 зубці часнику
2 ч. ложки винного оцту
2 ст. ложки оливкової олії
петрушка, кінза, кріп, м’ята за смаком
сіль, гострий червоний перець
Спробуйте ще салат з помідорів з горіхами.
Як приготувати салат з овочів та горіхів
- Помідори, огірки та болгарський перець помити і порізати.
- Петрушку, кінзу, м’яту і кріп розтерти в ступці або перемолоти блендері.
- Скибки батона порізати на продовгуваті шматочки і підсушити на сухій сковороді.
- Часник дрібно порізати, додати до підсушених шматочків батона, накрити тарілкою, щоб пропахлися.
- Горіхи розтерти в ступці і змішати з винним оцтом та олією.
- Змішати всі підготовлені компоненти салату разом, додати сіль і перець.
Рекомендуємо також приготувати овочевий салат з сиру, редиски й огірків.