Не відразу здогадаєшся, що цей ситний салат з ароматом копченостей – без м’яса. Власне “м’ясного” смаку та аромату страві надає чорнослив. З капустою та горішками – чудове й пікантне поєднання. Особливо смакує в піст, коли хочеться чогось особливого, а від м’яса доводиться утримуватися.


Інгредієнти для салату

300 г капусти

2 яблука

20 штук чорносливу

50 г майонезу (якщо піст, то пісного)

30 г сметани

1 чайна ложка цукру

0,5 склянки ядер волоських горіхів

сіль, спеції до смаку.

 

Спробуйте також рецепт копченої квасолі.

Як приготувати салат «Ніби з м’ясом»

Капусту тонко нашаткувати, трошки віджати.

Ошпарений чорнослив і яблуко порізати тонкою соломкою.

Змішати, додати суміш сметани і майонезу, цукор, сіль, спеції.

Перемішати, поставити у холодильник на 30–40 хв.

Перед подачею на стіл посипати волоськими горіхами.

 

Спробуйте також приготувати шніцелі з капусти та сиру.

 

Сподобався рецепт пісного салату «Ніби з м’ясом»? Дотримуєтеся посту і маєте у запасі кілька оригінальних ідей, як постити смачно? Будь ласка, опишіть їх у коментарях.

Залишити коментар

Your email address will not be published.