12.08.2015

Салат із кабачків з горіхами та часником

У цьому салаті кабачки залишаються твердими, хоч і не сирими. А аромат часнику та смак горіхів додають їм небувалого шарму.

Інгредієнти для салату

  • 3 невеликі молоді кабачки

  • 0,5 склянки волоських горіхів

  • 4-5 зубків часнику

  • 1 чайна ложка цукру

  • зелень кропу та петрушки

  • 3 столові ложки лимонного соку

  • чорний мелений перець

  • сіль

  • соняшникова олія для смаження

  • оливкова олія для заправки

Радимо також рецепт салату «Кабачки по-корейськи».

Як приготувати салат із кабачків

  • Кабачки порізати великими шматками (наприклад, кружальця завтовшки 2 сантиметри ріжемо начетверо), посолити.
  • Коли з’явиться сік, злити його.
  • Підсмажити кабачки на сковороді із розігрітою соняшниковою олією на великому вогні – так, щоб вони лише обсмажувалися, а не просмажувалися.
  • Класти на сковороду одним шаром, тому розділити кабачки на кілька порцій.
  • Горіхи подрібнити качалкою на дошці, зелень дрібно порізати, часник подрібнити.
  • Горіхи, зелень, часник, а також сіль, цукор і лимонний сік змішати з оливковою олією.
  • Цю заправку вилити у кабачки, поперчити і обережно перемішати.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.