Салат із кабачків з горіхами та часником
У цьому салаті кабачки залишаються твердими, хоч і не сирими. А аромат часнику та смак горіхів додають їм небувалого шарму.
Інгредієнти для салату
3 невеликі молоді кабачки
0,5 склянки волоських горіхів
4-5 зубків часнику
1 чайна ложка цукру
зелень кропу та петрушки
3 столові ложки лимонного соку
чорний мелений перець
сіль
соняшникова олія для смаження
оливкова олія для заправки
Радимо також рецепт салату «Кабачки по-корейськи».
Як приготувати салат із кабачків
- Кабачки порізати великими шматками (наприклад, кружальця завтовшки 2 сантиметри ріжемо начетверо), посолити.
- Коли з’явиться сік, злити його.
- Підсмажити кабачки на сковороді із розігрітою соняшниковою олією на великому вогні – так, щоб вони лише обсмажувалися, а не просмажувалися.
- Класти на сковороду одним шаром, тому розділити кабачки на кілька порцій.
- Горіхи подрібнити качалкою на дошці, зелень дрібно порізати, часник подрібнити.
- Горіхи, зелень, часник, а також сіль, цукор і лимонний сік змішати з оливковою олією.
- Цю заправку вилити у кабачки, поперчити і обережно перемішати.