Польська паска
Гонорові польські господині люблять підкреслити, що готують вони найоригінальніше: рецепт польської паски містить навіть кокосову стружку.
Ingredients
500 г борошна
300 мл молока
200 г вершкового масла
4 яйця
10 г сухих дріжджів
200 г цукру
50 г сушеної журавлини
50 г темних родзинок
100 г цукрової пудри
20 г кокосової стружки
1/2 ч. ложки солі
50 г сушених вишень
50 г лимонних цукатів
1/4 лимона
Спробуйте ще приготувати просту, але дуже смачну паску для новачків.
Directions
- Розтопити вершкове масло, додати гаряче молоко і розмішати. Суміш повинна бути досить гарячою, щоб заварилася мука. Всипати борошно і ретельно перемішати, щоб не було грудок. Борошно має заваритися, а тісто стати дуже гладким і еластичним.
- В охолоджену суміш всипати дріжджі і перемішати.
- Залишити опару в теплому місці на годину, прикривши рушником. Суміш повинна трохи збільшитися в об’ємі і забулькати.
- Яйця збити з цукром до густої білої маси. В опару додати сухофрукти і збиті яйця. Акуратно перемішати лопаткою. Додати решту борошна і продовжувати мішати до загустіння тіста.
- Форму для паски (або просто каструлю, яка підходить для духовки) змастити маслом і викласти туди тісто на 2/3 висоти. Залишити на 30 хв. в теплі, щоб підійшло.
- Випікати в духовці при температурі 180 градусів 50-60 хвилин. Якщо верх занадто зарум’яниться, прикрити його фольгою. Готову паску вийняти з форми і охолодити на решітці, прикривши рушником.
- Для глазурі змішати цукрову пудру з 1-2 чайними ложками лимонного соку, добре перемішати і покрити верх паски.
Рекомендуємо переглянути 7 рецептів пасок, які вдається завжди.
Якщо вам сподобався рецепт польської паски, будь ласка, напишіть про це в коментарях.