Піци-мафіни з куркою від Джади Де Лаурентіс

Поділитись публікацією:

Неймовірно простий рецепт міні-кексів у формочках для легкого перекусу від відомої ведучої американського кулінарного шоу Джади Де Лаурентіс. Спробуйте приготувати – відчуйте себе зіркою!

Ingredients

  • 450 г свіжого тіста для піци (можна за цим рецептом)  

  • 110 г курячої грудки, порізаної кубиками по 0,5 см

  • 2/3 скл. нарізаних молодих пагонів шпинату

  • 110 г крупно натертого сиру моцарела (можна замінити звичайним твердим)

  • 110 г сиру маскарпоне

  • 30 г дрібно натертого пармезану

  • 1/3 скл. томатного соусу з базиліком

  • 2 ст. ложки порізаного свіжого базиліку

  • 2 ч. ложки свіжого лимонного соку

  • 1/4 ч. ложки крупної солі

  • 1/4 ч. ложки меленого чорного перцю

  • жир для змащення форм

Спробуйте також приготувати свинину під яблучним соусом за рецептом Рейчел Рей.

Directions

  • У великій мисці змішати курку, моцарелу, шпинат, маскарпоне, пармезан, томатний соус з базиліком, лимонний сік, сіль і перець.
  • Духовку розігріти до 220 градусів.
  • Змастити форму для мафінів на 12 кексів.
  • Розкачати тісто для піци товщиною приблизно 0,3 см. Формочкою для печива діаметром 9-10 см витиснути з тіста 12 кружечків – це будуть основи для піц.
  • Кружечки викласти в форму, притиснути тісто до бортиків. Покласти всередину кожного кружечка 2-3 ст. ложки начинки.
  • Випікати піци 15-20 хв. Доки тісто не стане золотисто-рум’яним, а начинка не почне кипіти.
  • Дістати форму з духовки, дати постояти дві хвилини. Потім обережно витягнути піци і викласти на тарілку.

Рекомендуємо також рецепт піци з анчоусами.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...