11.05.2015

Піци-мафіни з куркою від Джади Де Лаурентіс

Неймовірно простий рецепт міні-кексів у формочках для легкого перекусу від відомої ведучої американського кулінарного шоу Джади Де Лаурентіс. Спробуйте приготувати – відчуйте себе зіркою!

Інгредієнти

  • 450 г свіжого тіста для піци (можна за цим рецептом)  

  • 110 г курячої грудки, порізаної кубиками по 0,5 см

  • 2/3 скл. нарізаних молодих пагонів шпинату

  • 110 г крупно натертого сиру моцарела (можна замінити звичайним твердим)

  • 110 г сиру маскарпоне

  • 30 г дрібно натертого пармезану

  • 1/3 скл. томатного соусу з базиліком

  • 2 ст. ложки порізаного свіжого базиліку

  • 2 ч. ложки свіжого лимонного соку

  • 1/4 ч. ложки крупної солі

  • 1/4 ч. ложки меленого чорного перцю

  • жир для змащення форм

Спробуйте також приготувати свинину під яблучним соусом за рецептом Рейчел Рей.

Приготування

  • У великій мисці змішати курку, моцарелу, шпинат, маскарпоне, пармезан, томатний соус з базиліком, лимонний сік, сіль і перець.
  • Духовку розігріти до 220 градусів.
  • Змастити форму для мафінів на 12 кексів.
  • Розкачати тісто для піци товщиною приблизно 0,3 см. Формочкою для печива діаметром 9-10 см витиснути з тіста 12 кружечків – це будуть основи для піц.
  • Кружечки викласти в форму, притиснути тісто до бортиків. Покласти всередину кожного кружечка 2-3 ст. ложки начинки.
  • Випікати піци 15-20 хв. Доки тісто не стане золотисто-рум’яним, а начинка не почне кипіти.
  • Дістати форму з духовки, дати постояти дві хвилини. Потім обережно витягнути піци і викласти на тарілку.

Рекомендуємо також рецепт піци з анчоусами.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.