Яблучний розсипчастий пиріг із вівсянкою
Таке просте виконання справжнього яблучного шедевру! Рецепт солодкої і водночас корисної випічки. Не вірите, що так буває? Спечіть – і переконайтеся. Яблучний аромат, переплітаючись із нотками кориці та вівсяних пластівців створить у вашому домі справжню феєрію смаку. Смакує з імбирним чаєм або кавою з молоком. Тож, якщо до завтрашнього ранку залишиться кілька шматочків, можна організувати королівський сніданок.
Інгредієнти для яблучного пирога
1,5 кг яблук
1 склянка цукру (3/4 склянки – в тісто, 1/4 – в яблука)
0,5 склянки борошна + 2 ст. ложки в яблука
1 ч. ложки кориці
1 склянка вівсяних пластівців
100 г холодного масла або маргарину
3/4 склянки волоських горіхів
Радимо також рецепт шоколадно-яблучного штрудля.
Як приготувати вівсяний пиріг з яблуками
- Яблука почистити від шкірки, видалити серцевину, порізати тонкими часточками. Змішати з цукром, корицею і 2 ст. ложками борошна.
- Масло чи маргарин порізати кубиками.
- У мисці змішати геркулес, шматочки масла і борошно. Розтерти суміш пальцями, поки шматочки масла не розчиняться. Додати посічені горіхи.
- Суміш змішати з яблуками. Викласти в глибоке деко, встелене пергаментом для випічки.
- Випікати при 180 градусів 45-60 хвилин. Яблука повинні стати м’якими, а верх – золотаво-коричневим.
- Повністю охолодити пиріг у формі, порізати на шматочки.
- Порада від ЇСТИ: спробуйте до яблучної начинки додати родзинки, вимочені у ромі або коньяку, аромат стане більш насиченим, а самі яблука – солодшими.
Спробуйте також приготувати яблучну шарлотку в мультиварці.
Сподобався рецепт яблучного пирога з вівсянкою? Прокоментуйте його на сайті та поширте в соціальних мережах.