19.10.2015

Панкейки (американські оладки)

Загалом ці американські оладки мало чим відрізняються від наших, українських. Однак одна суттєва відмінність все ж є: олію для панкейків ллють не в пательню для смаження, а в саме тісто. Ну і, звичайно, справжні американські оладки треба полити кленовим сиропом. З малиновим чи полуничним варенням теж дуже смачно, але… не те.

Інгредієнти для американських оладок

Спробуйте також приготувати вівсяні оладки з яблуками.

Як приготувати панкейки

  • Яйця збити з цукром і сіллю в густу піну.
  • Додати склянку молока, добре збити, по ложці всипати борошно, постійно розмішуючи масу.
  • Так само вести другу склянку молока і решту борошна.
  • Влити олію або розтоплене масло.
  • Погасити соду оцтом, додати в тісто і ще раз добре вимішати.
  • Виходить маса густини домашньої сметани.
  • Залишити тісто для оладок постояти у теплому 10-15 хвилин.
  • Розігріти пательню (краще з антипригарним покриттям).
  • На нічим не змащену поверхню викладати столовою ложкою оладки.
  • Смажити на помірному вогні до появи на поверхні бульбашок. Перевернути і підсмажити з іншого боку.
  • Викласти на тарілку і полити сиропом, медом або варенням.

Рекомендуємо також рецепт пишних дріжджових оладок.

Якщо вам сподобався рецепт американських панкейків, опишіть ваші враження в коментарях та поширте його в соціальних мережах. Нехай друзі також скуштують.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.