Паштет із квасолі з кунжутом
Якщо квасолю у вашому домі не надто шанують, це саме той рецепт, який вам потрібен. Дізнатися, з чого зроблений паштет, досить складно, а полюбити його – зовсім просто. Приготуйте і переконайтеся!
Інгредієнти для паштету з квасолі
150 г білої сухої квасолі
1 цибулина
50 г соняшникової олії
50 г кунжуту
2 зубці часнику
0,5 ч. ложки солі
0,5 лимона
1 лаваш, млинці для налисників або грінки.
Радимо також приготувати паштет з квасолі та горіхів.
Як приготувати паштет з квасолі з кунжутом
- Квасолю намочити на кілька годин або на ніч, бажано кілька разів змінити воду.
- Зварити квасолю до м’якості близько 1,5 год.
- Цибулю подрібнити та обсмажити на олії, щоб стала прозора, додати до квасолі.
- Подрібнити блендером, додати змелений у кавомолці кунжут, трохи олії, щоб утворилася густа, але пластична паста, насамкінець – перетертий з сіллю часник і сік половини лимона, усе ретельно вимішати.
- Паштет намастити на лаваш або налисник, скрутити рулетом і порізати навскоси на скибки, або на скибки хліба чи грінки.
Скуштуйте також смачні котлети з квасолі.
Якщо вам сподобався рецепт паштету з квасолі з кунжутом, поділіться ним із друзями у соцмережах.