Яєчно-грибний паштет з волоськими горіхами
Рецепт паштету, який за смаковими та поживними якостями нічим не поступається м’ясному. А легкістю, дієтичністю та ніжною консистенцією навіть виграє. Найкраще таку страву готувати звечора, адже час, проведений у холодильнику, йому тільки на користь. А вже зранку можна насолодитися смачним сніданком. Найкраще смакує на шматочку білого тоста і з філіжанкою кави.
Інгредієнти для паштету
5 яєць
1 склянка ядер волоських горіхів
200 г печериць
1 цибулина
3 ст ложки соняшникової або оливкової олії
20 г вершкового масла для смаження
чорний мелений перець, сіль на смак.
Рекомендуємо також рецепт паштету з квасолі та горіхів.
Як приготувати паштет з яєць, горіхів та грибів
- Яйця зварити на круто, остудити в холодній воді.
- Цибулю та часник обсмажити на вершковому маслі.
- Печериці помити, почистити, порізати дрібно та обсмажити на олії до повного випарування рідини, але не пересмажте, щоб не були надто пересушеними.
- Почищені волоські горіхи змолоти у блендері або двічі пропустити через м’ясорубку.
- До змелених горіхів у блендер додати порізані яйця порізані, підсмажену цибулю, печериці, часник, перець, сіль до смаку смаком і ретельно змолоти до однорідного пастоподібного стану.
- Перекласти в контейнер з кришкою, поставити в холодильник мінімум 2-3 години. Дістати, намастити на скибочку хліба або крекер і подати.
- Порада від ЇСТИ: Печериці можна замінити лісовими грибами, але перед обсмажуванням їх слід відварити у підсоленій воді, а тривалість обсмажування та тушкування збільшити. На етапі подрібнення у блендері або м’ясорубці до страви можна додати свіжу посічену зелень петрушки. Однак якщо до цієї пряної трави ви ставитесь «прохолодно» – не робіть цього, бо із зеленню виходить принципово інакший смак.
Спробуйте ще приготувати курячий паштет з печеними яблуками.
Сподобався рецепт яєчно-грибного паштету з волоськими горіхами? Готуєте подібний, але за іншою технологією? Розкажіть про це у коментарях.