06.04.2016

Пісний капусняк із сушеними грибами

Пісні страви можуть бути оригінальними, смачними і легкими в приготуванні. Існує величезна кількість рецептів приготування капусняку, його готують як зі свіжої, так із квашеної капусти. Пропонуємо вам приготувати пісний капусняк із сушеними грибами. 

Інгредієнти

  • 1 кілограм свіжої або квашеної капусти

  • 2-3 цибулини

  • 1 велика морквина

  • 4 зубці часнику

  • 50 грамів томатної пасти

  • півсклянки сушених грибів

  • лавровий лист

  • перець горошком

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати борщ-капусняк на копчених реберцях. 

Приготування

  • Капусту помити і дрібно нашаткувати, а якщо використовується квашена, то трішки віджати і промити.
  • Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці.
  • Цибулю почистити і дрібно порізати.
  • Каструлю або з товстим дном або чавунний казанок поставити на вогонь, додати трішки олії і покласти цибулю і моркву, зажарити до золотистого кольору, постійно помішуючи, додати томатну пасту.
  • Зубці часнику почистити, подрібнити і додати в каструлю, добре перемішати.
  • Капусту покласти в каструлю до смажених овочів в томатній пасті, залити водою, посолити, поперчити, додати лавровий листок, добре все вимішати.
  • Накрити кришкою і поставити в духовку на 45 хвилин при температурі 180º.
  • Зменшити температуру до 120º і готувати капусняк ще 90 хвилин.
  • За 20 хвилин до готовності додати в капусняк сушені гриби, попередньо замочені і промиті.
  • Капусняк подавати до столу гарячим, за бажанням посипати подрібненою зеленню.

Рекомендуємо також рецепт чернігівського борщу на сушених грушках. 

Якщо вам сподобався рецепт пісного капусняку з сушеними грибами, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.