Пісний капусняк із сушеними грибами
Пісні страви можуть бути оригінальними, смачними і легкими в приготуванні. Існує величезна кількість рецептів приготування капусняку, його готують як зі свіжої, так із квашеної капусти. Пропонуємо вам приготувати пісний капусняк із сушеними грибами.
Рекомендуємо приготувати квашену капусту за відео-рецептом.
Ingredients
1 кілограм свіжої або квашеної капусти
2-3 цибулини
1 велика морквина
4 зубці часнику
50 грамів томатної пасти
півсклянки сушених грибів
лавровий лист
перець горошком
сіль.
Спробуйте ще приготувати борщ-капусняк на копчених реберцях.
Directions
- Капусту помити і дрібно нашаткувати, а якщо використовується квашена, то трішки віджати і промити.
- Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці.
- Цибулю почистити і дрібно порізати.
- Каструлю або з товстим дном або чавунний казанок поставити на вогонь, додати трішки олії і покласти цибулю і моркву, зажарити до золотистого кольору, постійно помішуючи, додати томатну пасту.
- Зубці часнику почистити, подрібнити і додати в каструлю, добре перемішати.
- Капусту покласти в каструлю до смажених овочів в томатній пасті, залити водою, посолити, поперчити, додати лавровий листок, добре все вимішати.
- Накрити кришкою і поставити в духовку на 45 хвилин при температурі 180º.
- Зменшити температуру до 120º і готувати капусняк ще 90 хвилин.
- За 20 хвилин до готовності додати в капусняк сушені гриби, попередньо замочені і промиті.
- Капусняк подавати до столу гарячим, за бажанням посипати подрібненою зеленню.
Рекомендуємо також рецепт чернігівського борщу на сушених грушках.
Якщо вам сподобався рецепт пісного капусняку з сушеними грибами, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.