Квасоля тушкована в томатному соусі
Для любителів овочевих страв пропонуємо ще один цікавий рецепт ситного пісного обіду. У квасолі міститься близько 22% білків, які за складом дуже подібні до білків м’яса, 1,7% жирів і 54% вуглеводів. Приготуйте тушковану квасолю в томатному соусі, якщо ви постите, або просто вирішили відмовитись від м’ясних страв.
Ingredients
250 грамів квасолі
400 мілілітрів консервованих помідорів без шкірки
1 цибулина
2 зубці часнику
пучок зелені
мелений чорний перець
сіль
Спробуйте ще приготувати “копчену” квасолю.
Directions
- Квасолю перебрати, промити і залити водою, залишити її на ніч. Наступного дня промити, залити свіжою водою і відварити до готовності.
- Цибулю почистити, помити і порізати або кубиками або тоненькими півкільцями.
- На сковорідку влити оливкову олію, розігріти і підсмажити цибулю до золотистого кольору.
- Свіжу зелень помити, просушити і дрібно порізати.
- Консервовані помідори розім’яти за допомогою виделки і влити в сковорідку до смаженої цибулі, додати подрібнену зелень, посолити, поперчити і перемішати. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до загустіння.
- Коли соус стане густим, додати варену квасолю, подрібнений або пропущений через прес часник і добре перемішати. Страва готова, смачного!
Рекомендуємо також рецепт квасолі з грибами по-верховинськи.
Якщо вам сподобався рецепт квасолі тушкованої в томатному соусі, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.