18.04.2016

Квасоля тушкована в томатному соусі

Для любителів овочевих страв пропонуємо ще один цікавий рецепт ситного пісного обіду.  У квасолі міститься близько 22% білків, які за складом дуже подібні до білків м’яса, 1,7% жирів і 54% вуглеводів. Приготуйте тушковану квасолю в томатному соусі, якщо ви постите, або просто вирішили відмовитись від м’ясних страв.

Інгредієнти

Спробуйте ще приготувати “копчену” квасолю.

Приготування

  • Квасолю перебрати, промити і залити водою, залишити її на ніч. Наступного дня промити, залити свіжою водою і відварити до готовності.
  • Цибулю почистити, помити і порізати або кубиками або тоненькими півкільцями.
  • На сковорідку влити оливкову олію, розігріти і підсмажити цибулю до золотистого кольору.
  • Свіжу зелень помити, просушити і дрібно порізати.
  • Консервовані помідори розім’яти за допомогою виделки і влити в сковорідку до смаженої цибулі, додати подрібнену зелень, посолити, поперчити і перемішати. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до загустіння.
  • Коли соус стане густим, додати варену квасолю, подрібнений або пропущений через прес часник і добре перемішати. Страва готова, смачного!

Рекомендуємо також рецепт квасолі з грибами по-верховинськи.

Якщо вам сподобався рецепт квасолі тушкованої в томатному соусі, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.