Омлет із фруктами

Поділитись публікацією:

Гадаєте, омлет може бути тільки з ковбасою та овочами? А от і ні! Спробуйте приготувати фруктовий омлет-десерт.

Ingredients

  • 100–150 г сухарів

  • 1 яблуко

  • 1 ст. ложка лимонного соку

  • 4 ст. ложки цукру

  • 2 яйця

  • вершкове масло

Полюбляєте страви з фруктами? Спробуйте приготувати фруктові батончики.

Directions

  • Видалити з яблук серцевину, порізати скибочками середньої товщини.
  • У 150 мл води варити яблука до м’якості. Головне – не переварити.
  • Зняти з вогню, почистити яблука від шкірки.
  • Додати масло, цукор і лимонний сік. Ретельно перемішати й охолодити.
  • Добре збити яйця (як для омлету), влити їх в остигнуту яблучну суміш.
  • Глибоку форму для випікання змастити маслом і посипаємо сухарями (і дно, і стінки). налити яєчно-яблучну суміш і зверху теж посипати сухарями.
  • Випікати в гарячій духовці близько 30 хв. Перед подачею на стіл омлет перевернути на тарілку і посипати цукровою пудрою.
  • Зверху можна прикрасити збитими вершками, шматочками яблук або ягодами.
  • Замість яблук в омлет можна додавати ревінь, сливи без кісточок, ожину, груші.
Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...