Лінива запіканка з пельменів

Головний секрет цього рецепту – смачні пельмені. Ідеально, якщо вони домашні. Однак це потребує часу та неабияких зусиль. І рецепт тоді не підпадатиме під категорію “лінивих”. Тож нам цілком підійдуть і магазинні. Але обирайте перевірені, які не раз купували і знаєте, що там всередині. Приготувати запіканку з пельменів під силу навіть новачкам, а результат вразить навіть професіоналів: страва смачна, поживна і до того ж дуже оригінальна у розрізі.

Інгредієнти для запіканки

  • 700 г пельменів

  • 1 цибулина

  • 100 мл сметани

  • 100 мл майонезу

  • 100 г твердого сиру

  • 4 яйця

  • 30 г вершкового масла для смаження

  • сіль, чорний перець, зелень на смак

Приготуйте також картопляну запіканку з сиром.

Як приготувати запіканку з пельменів

  • Цибулю дрібно порізати і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.
  • Приготувати заливку: збити яйця, додати майонез та сметану (можна взяти подвійну норму чогось одного), добре перемішати до однорідності, посолити, поперчити, додати дрібно посічену зелень.
  • Сир натерти на грубій тертці.
  • Розігріти духовку до 180 градусів. На деко з високими бортиками (або в глибоку пательню) викласти в один шар пельмені (якщо магазинні – не розморожувати). Зверху рівномірно викласти обсмажену цибулю і залити все яєчною сумішшю зі сметаною та майонезом.
  • Поставити в розігріту духовку, запікати 30 хвилин. Через 30 хвилин дістати деко, посипати тертим сиром і повернути назад у духовку на 10-15 хвилин, щоб сир трішки зарум’янився.
  • Готову запіканку дістати з духовки, дати трохи схолонути і порізати на порційні шматки. Подавати зі сметаною або томатним соусом.
  • ПОРАДА: разом з цибулею можна підсмажити 100 г подрібнених печериць та все разом додати до запіканки.

Рекомендуємо також рецепт запіканки з макаронів та ковбаси.

Вдався рецепт запіканки з пельменів? Розкажіть про це у коментарях та поділіться рецептом із друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора