Огірки з кунжутом

Поспішайте приготувати цю закуску, адже сезон домашніх свіжих огірків невдовзі закінчиться. Занотуйте рецепт у своєму кулінарному записнику, і наступного року він вам не раз стане у пригоді.
Інгредієнти для страви
1 кілограм огірків
4 столові ложки соєвого соусу
3 столові ложки кунжуту
4-5 зубків часнику
2 столові ложки оцту
4 столові ложки соняшникової олії
на кінчику ножа гострого червоного перцю
сіль
чорний мелений перець
Можна також приготувати салат із огірків “Ніжинський”.
Як приготувати огірки з кунжутом
- Огірки добре помити і порізати уздовж на 4-6 частин (залежно від товщини огірка). Порізані огірки викласти на друшляк та ошпарити окропом.
- Після цього огірки в посудині, у якій вони зберігатимуться в холодильнику, посолити й поперчити за смаком. Через півгодини злити сік, який вони до цього часу мають пустити.
- Кунжут обсмажити в олії упродовж кількох хвилин. Додати його, а також подрібнений часник, соєвий соус та оцет, до огірків. Усе ретельно вимішати і поставити в холодильник.
- Через півгодини страву можна споживати.
Спробуйте ще рецепт квашених огірків.