10.08.2015

Огірки з кунжутом

Поспішайте приготувати цю закуску, адже сезон домашніх свіжих огірків невдовзі закінчиться. Занотуйте рецепт у своєму кулінарному записнику, і наступного року він вам не раз стане у пригоді.

Інгредієнти для страви

  • 1 кілограм огірків

  • 4 столові ложки соєвого соусу

  • 3 столові ложки кунжуту

  • 4-5 зубків часнику

  • 2 столові ложки оцту

  • 4 столові ложки соняшникової олії

  • на кінчику ножа гострого червоного перцю

  • сіль

  • чорний мелений перець

Можна також приготувати салат із огірків “Ніжинський”.

Як приготувати огірки з кунжутом

  • Огірки добре помити і порізати уздовж на 4-6 частин (залежно від товщини огірка). Порізані огірки викласти на друшляк та ошпарити окропом.
  • Після цього огірки в посудині, у якій вони зберігатимуться в холодильнику, посолити й поперчити за смаком. Через півгодини злити сік, який вони до цього часу мають пустити.
  • Кунжут обсмажити в олії упродовж кількох хвилин. Додати його, а також подрібнений часник, соєвий соус та оцет, до огірків. Усе ретельно вимішати і поставити в холодильник.
  • Через півгодини страву можна споживати.

Спробуйте ще рецепт квашених огірків.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.