Волоські горіхи в какао-глазурі
Чудова альтернатива шоколадним цукеркам, вміст цукру та какао в яких мінімальний. Основа цього рецепту – горіхи. Глазур же – як додаток. Та смак від цього тільки виграє. Хрусткі підсмажені горішки чудово прикрасять випічку з какао та смакуватимуть з чаєм чи кавою не згірш за шоколадні цукерочки. А для дітей – ці ласощі просто знахідка, адже на відміну від магазинних в них жодного емульгатора і барвника.
Інгредієнти для горіхів у глазурі
3 склянки ядер волоських горіхів
1/4 склянки какао
1 склянка цукрової пудри (+ 1 ст. ложка)
1 яєчний білок
щіпка солі
1 ч. ложка кориці
0,5 ч. ложки ванільного цукру
по щіпці меленого мускатного горіха та меленого духмяного перцю.
Рекомендуємо також рецепт цукерок із вівсяних пластівців з горіхами.
Як приготувати волоські горіхи в какао
- Волоські горіхи почистити від шкаралупи так, щоб максимально зберегти цілісність ядер.
- Змішати какао, цукрову пудру, корицю, мелений мускатний горіх духмяний перець.
- Яєчний білок збити з ложкою цукрової пудри та щіпкою солі у міцну піну.
- В піну покласти ядра горіхів, обережно перемішати, щоб білок рівномірно покрив усі шматочки.
- Посипати покриті білком ядра сипучою какао-сумішшю, ще раз обережно, але ретельно вимішати.
- Духовку розігріти до 130 градусів. Деко застелити пергаментним папером.
- Викласти горішки на деко, поставити в духовку на 30 хвилин, щоб підсушилися.
- Вимкнути вогонь, дати охолонути в духовці.
- Після чого дістати, викласти на широку тарілку (не гіркою).
- У закритій ємності глазуровані горішки можуть зберігатися близько двох тижнів, після чого втрачають хрусткість.
Спробуйте також приготувати горіхову гранолу.
Вам сподобався рецепт волоських горіхів у какао-глазурі? Готували подібні, але з іншими складниками? Напишіть коротенький рецептик у коментарях.