24.11.2015

Львівський сирник у мультиварці

Цей сирно-шоколадний десерт – унікальний, не схожий ні на традиційну запіканку, ні на новомодний чізкейк. Рецептів сирника – на будь-який смак: хтось полюбляє із фруктами, хтось із маком. Однак усі рецепти об’єднує одна важлива умова: кисломолочний сир для цієї випічки мусить бути найкращий – свіжий, жирний, ідеально, якщо домашній.

Приготування сирника у мультиварці загалом мало чим відрізняється від традиційного запікання у духовці, окрім форми (традиційний сирник зазвичай прямокутний). Більш того, закрита кришка мультипічки – йому на користь: можна не побоюватися, що пляцок вийде сухуватим, адже для львівського сирника це неприпустимо!

Інгредієнти для сирника у мультиварці

  • 700 г домашнього кисломолочного сиру

  • 150 г цукру

  • 5 яєць

  • цедра 1 лимона

  • 100 г родзинок

  • 1 ст. ложка манної крупи

  • 1 ст. ложка крохмалю

  • 100 г вершкового масла

  • ваніль на кінчику ножа.

  • Для глазурі:
  • 50 г вершкового масла

  • 3 ст. ложки молока

  • 3 ст. ложки какао-порошку

  • 2 ст. ложки цукру.

Рекомендуємо також рецепт традиційного львівського сирника у духовці.

Як приготувати львівський сирник у мультиварці

  • Усі складники мають бути кімнатної температури.
  • Сир перетерти через сито або змолоти у блендері чи у м’ясорубці, щоб не було крупинок.
  • Додати до сиру розм’якшене вершкове масло, цукор та ваніль, ретельно перемішати до однорідності.
  • Інтенсивно розтираючи, по одному додати яйця.
  • Стерти на дрібній тертці цедру з лимона просто в сирне тісто.
  • Покласти промиті та перебрані родзинки, крохмаль та манку. Перемішати. Тісто виходить досить рідке.
  • Мультикаструлю змастити вершковим маслом. Вилити туди сирне тісто. Закрити кришку.
  • Обрати режим «випічка», час 60 хвилин + 20 хвилин в режимі «підігрів».
  • Готовий сирник не діставати з мультикаструлі доти, доки майже повністю не схолоне.
  • Ледь теплий пляцок дістати з допомогою контейнера для пароварки і поставити у холодильник мінімум на 6 годин.
  • Приготувати шоколадну глазур: цукор змішати з какао, додати молоко, масло і варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною і ледве почне закипати, відразу ж зняти з вогню і полити глазур’ю охолоджений сирник.
  • Порізати львівський сирник на шматочки і подавати з філіжанкою львівської свіжозмеленої кави.
  • Порада від ЇСТИ: візьміть собі за правило готувати львівський сирник звечора, щоб він спокійно і безпечно міг простояти усю ніч у холодильнику. Вранці відчуєте разючу різницю між свіжоспеченим пляцком і добре охолодженим на користь другого.

Спробуйте також приготувати німецький маковий сирник.

Якщо вам вдався рецепт львівського сирника у мультиварці, або ви маєте до нього якісь побажання чи зауваження, напишіть про це в коментарях. Нам надзвичайно важливо знати вашу думку.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.