Львівський сирник у мультиварці
Цей сирно-шоколадний десерт – унікальний, не схожий ні на традиційну запіканку, ні на новомодний чізкейк. Рецептів сирника – на будь-який смак: хтось полюбляє із фруктами, хтось із маком. Однак усі рецепти об’єднує одна важлива умова: кисломолочний сир для цієї випічки мусить бути найкращий – свіжий, жирний, ідеально, якщо домашній.
Приготування сирника у мультиварці загалом мало чим відрізняється від традиційного запікання у духовці, окрім форми (традиційний сирник зазвичай прямокутний). Більш того, закрита кришка мультипічки – йому на користь: можна не побоюватися, що пляцок вийде сухуватим, адже для львівського сирника це неприпустимо!
Інгредієнти для сирника у мультиварці
700 г домашнього кисломолочного сиру
150 г цукру
5 яєць
цедра 1 лимона
100 г родзинок
1 ст. ложка манної крупи
1 ст. ложка крохмалю
100 г вершкового масла
ваніль на кінчику ножа.
- Для глазурі:
50 г вершкового масла
3 ст. ложки молока
3 ст. ложки какао-порошку
2 ст. ложки цукру.
Рекомендуємо також рецепт традиційного львівського сирника у духовці.
Як приготувати львівський сирник у мультиварці
- Усі складники мають бути кімнатної температури.
- Сир перетерти через сито або змолоти у блендері чи у м’ясорубці, щоб не було крупинок.
- Додати до сиру розм’якшене вершкове масло, цукор та ваніль, ретельно перемішати до однорідності.
- Інтенсивно розтираючи, по одному додати яйця.
- Стерти на дрібній тертці цедру з лимона просто в сирне тісто.
- Покласти промиті та перебрані родзинки, крохмаль та манку. Перемішати. Тісто виходить досить рідке.
- Мультикаструлю змастити вершковим маслом. Вилити туди сирне тісто. Закрити кришку.
- Обрати режим «випічка», час 60 хвилин + 20 хвилин в режимі «підігрів».
- Готовий сирник не діставати з мультикаструлі доти, доки майже повністю не схолоне.
- Ледь теплий пляцок дістати з допомогою контейнера для пароварки і поставити у холодильник мінімум на 6 годин.
- Приготувати шоколадну глазур: цукор змішати з какао, додати молоко, масло і варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною і ледве почне закипати, відразу ж зняти з вогню і полити глазур’ю охолоджений сирник.
- Порізати львівський сирник на шматочки і подавати з філіжанкою львівської свіжозмеленої кави.
- Порада від ЇСТИ: візьміть собі за правило готувати львівський сирник звечора, щоб він спокійно і безпечно міг простояти усю ніч у холодильнику. Вранці відчуєте разючу різницю між свіжоспеченим пляцком і добре охолодженим на користь другого.
Спробуйте також приготувати німецький маковий сирник.
Якщо вам вдався рецепт львівського сирника у мультиварці, або ви маєте до нього якісь побажання чи зауваження, напишіть про це в коментарях. Нам надзвичайно важливо знати вашу думку.