Морквяний кекс у хлібопічці
Смачний, ситний і вітамінний морквяний кекс можна без проблем приготувати у хлібопічці. Точніше, вона готує а ви чекаєте, коли можна буде поласувати смачненьким. Тому не полінуйтесь і спечіть морквяний кекс за нашим рецептом.
Інгредієнти для кексу
Спробуйте ще приготувати вишневий пиріг у хлібопічці.
Як приготувати морквяний кекс
- Маргарин порізати шматочками, розтопити на маленькому вогні постійно помішуючи, зняти з плити і залишити, щоб охолонув до кімнатної температури.
- Моркву почистити і потерти на дрібній тертці. Якщо морква дуже соковита, трішки віджати сік.
- Родзинки залити теплою водою і залишити на 15 хвилин, злити воду і викласти сухофрукти на рушничок чи серветку.
- Курячі яйця ретельно перетерти з цукром, додати дрібно потерту моркву, лимонну цедру, родзинки і розтоплений температури маргарин. Все ретельно вимішати.
- Просіяти борошно і додати до готової суміші разом з розпушувачем для печива та содою, ретельно вимішати.
- Додати корицю, мускатний горіх та ще раз перемішати.
- З хлібопічки вийняти лопатку для перемішування, змазати форму олією і вилити готове тісто.
- Обрати режим «тільки випікання» на 1 годину (у різних моделях цей режим може називатись по-різному).
- Готовий кекс можна полити шоколадною глазур’ю або притрусити цукровою пудрою, прикрасити фруктами і ягодами.
Рекомендуємо також рецепт мармурового кексу на кефірі у мультиварці.
Сподобався рецепт морквяного кексу в хлібопічці? Будь ласка, поділіться інформацією з друзями в соціальних мережах.