24.02.2016

Кавовий кекс

Любителям ароматної кави обов’язково сподобається смачний кавовий кекс, який готується за лічені хвилини. Десерт, який зробить вас бадьорими з самого ранку, легко приготувати за нашим простим рецептом.

Інгредієнти для кавового кексу

Спробуйте ще приготувати шоколадний кекс.

Як приготувати кекс

  • Молоко вилити в каструлю, довести до кипіння і додати гранульовану каву, заварити і зняти з плити, щоб охолонула.
  • Борошно просіяти, додати розпушувач для тіста, цукор і сіль, перемішати і поступово додавати в молоко з кавою, постійно помішуючи.
  • Курячі яйця збити до однорідного стану, додати в тісто і ретельно перемішати. Також можна по одному вбивати відразу в тісто і добре перемішувати.
  • Вершкове масло дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі щоб стало м’яким. Додати вершкове масло з ванільним цукром в тісто і добре вимішати.
  • За бажанням можна додати трішки меленої кориці.
  • Форму для випічки (краще обрати глибоку і вузьку) змазати вершковим маслом, присипати трішки борошном і вилити кавове тісто.
  • Поставити в розігріту духовку і випікати 50 хвилин при температурі 180º.
  • Готовий кекс можна присипати цукровою пудрою.

Рекомендуємо також рецепт лимонного кексу по-французьки.

Приготуйте апетитний, ароматний кавовий кекс і насолоджуйтесь неймовірним смаком. Діліться рецептом з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.