Кавовий кекс
Любителям ароматної кави обов’язково сподобається смачний кавовий кекс, який готується за лічені хвилини. Десерт, який зробить вас бадьорими з самого ранку, легко приготувати за нашим простим рецептом.
Інгредієнти для кавового кексу
1 склянка борошна
1/3 склянки молока
3/4 склянки цукру
125 грамів вершкового масла
2 курячі яйця
2 столові ложки розчинної кави
1 чайна ложка розпушувача для тіста
1 чайна ложка ванільного цукру
1/4 чайної ложки солі.
Спробуйте ще приготувати шоколадний кекс.
Як приготувати кекс
- Молоко вилити в каструлю, довести до кипіння і додати гранульовану каву, заварити і зняти з плити, щоб охолонула.
- Борошно просіяти, додати розпушувач для тіста, цукор і сіль, перемішати і поступово додавати в молоко з кавою, постійно помішуючи.
- Курячі яйця збити до однорідного стану, додати в тісто і ретельно перемішати. Також можна по одному вбивати відразу в тісто і добре перемішувати.
- Вершкове масло дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі щоб стало м’яким. Додати вершкове масло з ванільним цукром в тісто і добре вимішати.
- За бажанням можна додати трішки меленої кориці.
- Форму для випічки (краще обрати глибоку і вузьку) змазати вершковим маслом, присипати трішки борошном і вилити кавове тісто.
- Поставити в розігріту духовку і випікати 50 хвилин при температурі 180º.
- Готовий кекс можна присипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо також рецепт лимонного кексу по-французьки.
Приготуйте апетитний, ароматний кавовий кекс і насолоджуйтесь неймовірним смаком. Діліться рецептом з друзями в соціальних мережах.