Лаханоризо (грецька кухня)
Поєднання капусти і рису смакуватиме навіть гурманам. Страва хоча й не містить м’яса, зате дуже ситна.
Ingredients
500 г капусти
1 цибулина
3 невеликі морквини
по 100 г томатного соку та олії або масла
3/4 скл. рису
петрушка, сіль, перець, коріандр, зелена цибуля
Цікавитеся кухнями народів світу? Спробуйте ще приготувати традиційний узбецький плов.
Directions
- Нашаткувати капусту більшими шматками, моркву порізати кружечками завтовшки 0,5–1 см, цибулю – великими кубиками.
- Підсмажити на олії чи маслі моркву та цибулю, потім вкинути капусту.
- Смажити на найбільшому вогні, доки почне змінювати колір, влити томатний сік, додати спеції та сіль, перемішати, зменшити вогонь до мінімуму.
- Додати промитий рис та долити удвоє більше, ніж рису, води.
- Закрити кришкою і тушкувати до готовності рису. Перед подачею страву посипати зеленню.