Лаханоризо (грецька кухня)

Поєднання капусти і рису смакуватиме навіть гурманам. Страва хоча й не містить м’яса, зате дуже ситна.

Ingredients

  • 500 г капусти

  • 1 цибулина

  • 3 невеликі морквини

  • по 100 г томатного соку та олії або масла

  • 3/4 скл. рису

  • петрушка, сіль, перець, коріандр, зелена цибуля

Цікавитеся кухнями народів світу? Спробуйте ще приготувати традиційний узбецький плов.

Directions

  • Нашаткувати капусту більшими шматками, моркву порізати кружечками завтовшки 0,5–1 см, цибулю – великими кубиками.
  • Підсмажити на олії чи маслі моркву та цибулю, потім вкинути капусту.
  • Смажити на найбільшому вогні, доки почне змінювати колір, влити томатний сік, додати спеції та сіль, перемішати, зменшити вогонь до мінімуму.
  • Додати промитий рис та долити удвоє більше, ніж рису, води.
  • Закрити кришкою і тушкувати до готовності рису. Перед подачею страву посипати зеленню.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора