Запіканка з макаронів
Із звичайних макаронів можна приготувати оригінальні і водночас прості страви. Зазвичай ми звикли готувати макарони, як доповнення до основної страви, як гарнір. А що ж приготувати цікавого з них?! Пропонуємо вам рецепт запіканки з макаронів і фаршу, який нагадує лазанью.
Інгредієнти для запіканки
Рекомендуємо також приготувати ліниву запіканку з пельменів.
Як приготувати запіканку
- Макарони відварити, відкинути на друшляк, щоб стекли і охололи. Можна використовувати макарони, які залишились після сніданку чи обіду.
- Дрібно порізати цибулю, потерти на крупній тертці моркву і обсмажити на сковорідці, додавши фарш.
- Смажити приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Посолити, поперчити і ретельно вимішати.
- У сковорідку до фаршу додати кукурудзу з горошком, і потримати на вогні ще декілька хвилин.
- Щоб фарш не вийшов дуже сухим, можна додати трішки перевареної води.
- Помідори порізати кільцями, подрібнити зелень, потерти сир і розбавити майонез водою щоб не був надто густим.
- У форму для запікання потрібно всі інгредієнти викладати шарами. Спершу шар макаронів, потім шар фаршу, помідори і посипати зеленню. Все залити майонезом і посипати сиром.
- Розмістити в розігріту духовку і запікати приблизно 30 хвилин при температурі 180º.
Спробуйте ще приготувати запіканку з макаронів та ковбаси.
Вам сподобався рецепт запіканки з макаронів та фаршу – діліться з друзями в соціальних мережах та не забувайте коментувати.