05.02.2016

Запіканка з макаронів

Із звичайних макаронів можна приготувати оригінальні і водночас прості страви. Зазвичай ми звикли готувати макарони, як доповнення до основної страви, як гарнір. А що ж приготувати цікавого з них?! Пропонуємо вам  рецепт запіканки з макаронів і фаршу, який нагадує лазанью.

Інгредієнти для запіканки

  • 500 грамів макаронів

  • 500 грамів м’сного фаршу

  • 400 грамів консервованого або замороженого горошку

  • 200 грамів консервованої або замороженої кукурудзи

  • 200 грамів твердого сиру

  • 100 грамів майонезу

  • 3 помідори

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • зелень, сіль і перець за смаком.

Рекомендуємо також приготувати ліниву запіканку з пельменів.

Як приготувати запіканку

  • Макарони відварити, відкинути на друшляк, щоб стекли і охололи. Можна використовувати макарони, які залишились після сніданку чи обіду.
  • Дрібно порізати цибулю, потерти на крупній тертці моркву і обсмажити на сковорідці, додавши фарш.
  • Смажити приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Посолити, поперчити і ретельно вимішати.
  • У сковорідку до фаршу додати кукурудзу з горошком, і потримати на вогні ще декілька хвилин.
  • Щоб фарш не вийшов дуже сухим, можна додати трішки перевареної води.
  • Помідори порізати кільцями, подрібнити зелень, потерти сир і розбавити майонез водою щоб не був надто густим.
  • У форму для запікання потрібно всі інгредієнти викладати шарами. Спершу шар макаронів, потім шар фаршу, помідори і посипати зеленню. Все залити майонезом і посипати сиром.
  • Розмістити в розігріту духовку і запікати приблизно 30 хвилин при температурі 180º.

Спробуйте ще приготувати запіканку з макаронів та ковбаси.

Вам сподобався рецепт запіканки з макаронів та фаршу – діліться з друзями в соціальних мережах та не забувайте коментувати.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.