Овочеві котлети
Коли ще трапиться нагода їсти стільки овочів, як зараз – влітку? Спробуємо приготувати з них котлети. Звісно, м’ясні смачніші і ситніші. Але для м’яса буде зима. Зараз же перевагу віддаємо овочам.
Інгредієнти для страви
0,5 кілограма баклажанів
3 картоплини
1 цибулина
1 морквина
панірувальні сухарі
зелень
чорний мелений перець
3 зубки часнику
2 яйця
Можна ще приготувати морквяні котлети.
Як приготувати овочеві котлети
- Баклажани порізати на шматочки, викласти на змащене олією деко і запекти. Після цього розім’яти їх на пюре. Можна змолоти на блендері.
- Картоплю зварити, зцідити воду і теж довести до стану пюре.
- Баклажани з’єднати з картоплею, додати натерті на дрібну тертку цибулину і морквину, часник, порізану зелень. Усе вимішати. Посолити і поперчити.
- Додати панірувальних сухарів стільки, щоб вийшла маса, з якої можна сформувати котлети.
- Виробляти котлети, панірувати їх у борошні, потім у яйцях.
- Смажити на олії з обох боків.
Спробуйте ще рецепт котлет із капусти.