Котлети «Черепахи»
У ваших дітей погано з апетитом, і ви у відчаї, бо не знаєте, що вже їм би такого приготувати? Тоді – вам сюди, і цей рецепт – для вас та ваших дітей. Упевнені, що ви не пошкодуєте свого дорогоцінного часу і приготуєте для не менш дорогоцінного чада таких «черепах».
Інгредієнти для котлет
300 грамів м’ясного фаршу
5 сосисок
1 яйце
50 грамів білого хліба
1 невелика цибулина
сіль
100 грамів твердого сиру
чорний мелений перець (+ горошок для оформлення)
листя салату (для оформлення)
Можна ще приготувати котлети із сюрпризом.
Як приготувати котлети «Черепахи»
- Спочатку готуємо основу – фарш. У перемелене м’ясо додати розмочений у воді чи молоці і відтиснутий хліб, яйце, натерту дрібно цибулю. Посолити й поперчити. Вимішати та вибити.
- Сосиски почистити. З трьома сосисками зробити такі маніпуляції: кожну розрізати вздовж на дві частини, потім упоперек. З одного боку (заокругленого) кожного шматочка зробити надрізи. У нас вийшли лапки для трьох черепах (по 4 на кожну).
- З двома іншими сосисками робимо таке. Розрізаємо їх на 3 частини. Дві крайні частини – це голівки черепах (1 – зайва), серединки – це хвостики. На кожній голівці зробити горизонтальний надріз – це рот.
- З фаршу зробити 3 котлети і викласти їх на деко на такій відстані, щоб помістилися ще голова, лапки і хвостики. Повтикати лапки, голови і хвостики. Очі зробити з горошин чорного перцю (його можна замінити гвоздикою).
- Сир порізати тонкими смужками і викласти у вигляді сітки на спини черепах.
- Поставити котлети у духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини. Коли сир почне запікатися, накрити котлети фольгою.
- Готових «черепах» вийняти з духовки й обережно перекласти на тарілку з листям салату.
Радимо ще рецепт котлет з болгарським перцем та сиром.
Поширте рецепт котлет-“черепашок” у соціальних мережах, щоб ваші друзі теж могли приготувати цю страву.