Вафельний десерт «Вишеньки»

Ці солоденькі й червоненькі «Вишеньки» родом з нашого далекого дитинства, тому й не дивно, що сьогодні рецепт трохи призабутий. Тому спробуємо дати йому нове життя. Та воно й не буде зайвим: чому б не прикрасити наш стіл цим яскравим десертом?

Інгредієнти для десерту «Вишеньки»

  • 250 грамів вафель (на зразок «Артек»)

  • 50 мілілітрів молока

  • 20 грамів вершкового масла

  • 1 столова ложка лимонного соку

  • 50 мілілітрів соку столового буряка

  • 2 столові ложки цукру

  • соснова хвоя (для оформлення)

Радимо також приготувати десерт «Рафаелло».

Як приготувати десерт із вафель

  • Вафлі перекрутити на м’ясорубку, додати гаряче молоко (поступово) і м’яке масло. Розмішати. Має вийти своєрідне тісто, з якого сформувати кульки завбільшки з вишню.
  • В одній тарілці змішати сік лимона та буряки, в іншу насипати цукру.
  • Вишеньки обмочувати в сокові, а звідти перекладати у цукор і обкачувати.
  • Готовий десерт викласти на тарілку. Голки сосни повтикати у «вишні».
  • Поставити у холодильник на годину.

Можна також спробувати рецепт десерту «Пухнасті кульки».

Прокоментуйте, будь ласка, рецепт десерту «Вишеньки» – хотіли б знати вашу думку.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора