Кольоровий рататуй
Гадаєте, печені овочі не можуть бути смачними? Це не так! Просто ви ще не куштували рататуй. Страва за цим рецептом елементарна у приготуванні, містить мінімум калорій і максимум вітамінів. І надзвичайно смачна!
Інгредієнти для рататуя
Приготуйте також мариновані баклажани “Як гриби”.
Як приготувати кольоровий рататуй
- Цибулю дрібно посікти й обсмажити 2–3 хв. Перець порізати дрібними кубиками, додати до цибулі й обсмажити ще 5 хв, додати м’якоть потертого помідора без шкірки і тушкувати 5 хв, насамкінець додати томатну пасту, посолити, поперчити, довести до кипіння.
- Овочі нарізати тонкими кружечками (завтовшки 2–3 мм), посолити, залишити на 10 хв, злити зайву рідину.
- Томатний соус викласти на дно форми, а на нього – овочі кружечками на ребро, чергуючи їх (кабачок, баклажан, помідор, кабачок).
- Зелень, часник і гострий перець дрібно посікти, перемішати й додати олію (2–3 ст. ложки), рівномірно полити овочі.
- Форму накрити кришкою або фольгою. Поставити в духовку на 60 хв. Пекти до готовності овочів.
Радимо також рецепт баклажанної ікри.