Кексики з чорною смородиною

Солодка випічка з крапельками теплого ароматного літа. Рецепт простий і майже традиційний для бісквітного тіста, за винятком того, що з яєць додаються лише білки. Це вигідно виділяє чорні ягідки на тлі світлого пиріжка, а саме тісто робить пухким і ніжним. До речі, збережіть цей рецепт у закладки і відкрийте, коли матимете несподіваних гостей: приготування цих тістечок займає хвилини, а радості та втіхи від споживання – через край.

<strong>Інгредієнти для смородинових кексів</strong>

  • 100 г чорної смородини (свіжої або замороженої)

  • 80 г борошна

  • 4 яєчні білки

  • 80 г цукру

  • 20 г вершкового масла

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • щіпка солі

  • 2/3 ч. л. соди, гашеної оцтом

  • цукрова пудра для посипання.

Рекомендуємо також рецепт кексиків на кефірі з вишеньками.

<strong>Як приготувати кексики з чорною смородиною</strong>

  • Яєчні білки збити з цукром, ванільним цукром і щіпкою солі у пишну стійку піну.
  • Додати просіяне борошно, соду, розтоплене та охолоджене вершкове масло й обережно перемішати ложкою або лопаткою (не збивати!).
  • Покласти в тісто смородину (якщо заморожена – не розморожувати) і ще раз вимішати.
  • Розкласти тісто по маленьких формочках, застелених паперовими вкладками для кексів, заповнюючи їх на 2/3.
  • Випікати в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин.
  • Готові кекси дістати з формочок, охолодити, посипати цукровою пудрою.

Спробуйте ще приготувати чорничні кекси на вівсяних пластівцях.

Вам сподобався рецепт кексиків з чорною смородиною? Готуєте ще смачнішу випічку з додаванням ягід? Напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора