Кексики з чорною смородиною
Солодка випічка з крапельками теплого ароматного літа. Рецепт простий і майже традиційний для бісквітного тіста, за винятком того, що з яєць додаються лише білки. Це вигідно виділяє чорні ягідки на тлі світлого пиріжка, а саме тісто робить пухким і ніжним. До речі, збережіть цей рецепт у закладки і відкрийте, коли матимете несподіваних гостей: приготування цих тістечок займає хвилини, а радості та втіхи від споживання – через край.
<strong>Інгредієнти для смородинових кексів</strong>
100 г чорної смородини (свіжої або замороженої)
80 г борошна
4 яєчні білки
80 г цукру
20 г вершкового масла
1 ч. ложка ванільного цукру
щіпка солі
2/3 ч. л. соди, гашеної оцтом
цукрова пудра для посипання.
Рекомендуємо також рецепт кексиків на кефірі з вишеньками.
<strong>Як приготувати кексики з чорною смородиною</strong>
- Яєчні білки збити з цукром, ванільним цукром і щіпкою солі у пишну стійку піну.
- Додати просіяне борошно, соду, розтоплене та охолоджене вершкове масло й обережно перемішати ложкою або лопаткою (не збивати!).
- Покласти в тісто смородину (якщо заморожена – не розморожувати) і ще раз вимішати.
- Розкласти тісто по маленьких формочках, застелених паперовими вкладками для кексів, заповнюючи їх на 2/3.
- Випікати в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин.
- Готові кекси дістати з формочок, охолодити, посипати цукровою пудрою.
Спробуйте ще приготувати чорничні кекси на вівсяних пластівцях.
Вам сподобався рецепт кексиків з чорною смородиною? Готуєте ще смачнішу випічку з додаванням ягід? Напишіть про це у коментарях.