Перлово-гарбузова каша у мультиварці
Рецепт пісної та водночас дуже поживної страви. Чи варто повторювати, наскільки важливо і просто життєво необхідно споживати під час посту каші? Адже вони – просто безцінне джерело вітамінів та енергії. Та так професійно справитися з приготуванням перловки, як це робить мультиварка, може хіба що суперпрофесійний кухар з багаторічним досвідом. Тож вмикайте свою помічницю і насолоджуйтесь.
Інгредієнти для гарбузово-перлової каші
150 г перлової крупи
400 мл води
400 г гарбуза
1 цибулина
1 морквина
сіль, перець, сушена або свіжа зелень до смаку
соняшникова олія для смаження.
Рекомендуємо також рецепт гречаної каші запеченої в гарбузі.
Як приготувати кашу з перловки й гарбуза
- Перлову крупу промити, залити водою і залишити набухати на 3-6 годин.
- Цибулю почистити, порізати дрібно та підсмажити на олії до золотистого кольору.
- Моркву порізати кубиками або соломкою, додати до цибулі і протушкувати під кришкою на маленькому вогні 5-7 хв.
- Гарбуз очистити від шкірки, видалити насіння та волокна, порізати на шматочки, покласти в мультикаструлю.
- Покласти зверху вимочену перловку, підсмажені овочі, налити 400 мл води, посолити, додати спеції.
- Обрати програму «плов».
- Після сигналу про закінчення приготування залишити кашу в режимі «підігрів» на 10 хв.
- Подавати перлово-гарбузову кашу гарячою, притрусивши зеленню.
- Порада від ЇСТИ: у періоди між постами до каші можна додати грудочку масла перед самою подачею на стіл.
Спробуйте ще приготувати молочно-гарбузову кашу в мультварці.
Сподобався рецепт гарбузово-перлової каші? Користуєтеся мультиваркою і у вас виходять ще смачніші страви? Напишіть про них у коментарях.