24.02.2016

Свинина по-румунськи

Любителям м’яса пропонуємо чудовий рецепт свинини по-румунськи. Страва легка в приготуванні, м’ясо виходить ароматне, не пересушене – просто пальчики оближеш! Чудово поєднується з усіма гарнірами – чи то картопля, чи то макарони, чи різноманітні крупи.

Інгредієнти для страви

  • 800 грамів свинини

  • 200 грамів олії

  • 100 грамів твердого сиру

  • 2 курячі яйця

  • 3 столові ложки борошна

  • 2 столові ложки томатної пасти

  • кріп

  • петрушка

  • мелений чорний перець

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати свинину з ананасами в духовці.

Як приготувати свинину по-румунськи

  • М’ясо свинини промити, просушити паперовим рушничком, порізати на шматочки та відбити як на відбивні. Поперчити і посолити.
  • Курячі яйця добре збити, додати томатну пасту та сіль, ретельно перемішати до однорідного стану.
  • Петрушку і кріп промити під проточною водою, обсушити і дрібненько порізати.
  • Частину твердого сиру (50 грамів) натерти на крупній тертці. Борошно просіяти через сито.
  • Подрібнену зелень, натертий твердий сир і борошно додати в яєчну масу, ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  • Відбите м’ясо свинини обваляти в борошні, а потім в приготованому клярі та смажити на олії до утворення золотистої, хрусткої скоринки.
  • Перед подачею на стіл посипати натертим на крупній тертці сиром, що залишився, та подрібненою зеленню.
  • До свинини по-румунськи чудово смакує гарнір з картоплі та легкий овочевий салат.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.