14.09.2015

Картопляний рулет з фаршем «Хочу ще!»

Із простих складників можна приготувати суперстраву: замість картопляного пюре з котлетами спечіть святкові рулетики. Занотовуйте рецепт картопляного рулета з фаршем!

Інгредієнти для картопляного рулету

  • 600 г картоплі

  • 3 скл. молока

  • 3 яйця

  • 1 скл. борошна

  • 1 ст. ложка кмину

  • 2 ст. ложки панірувальних сухарів

  • 50 г масла

  • сіль, перець

  • 500 г фаршу (можна половину замінити грибним фаршем)

  • 1 цибулина

  • 150 г плавленого сиру

  • пучок зелені

Приготуйте ще картопляний рулет з мясом.

Як приготувати картопляний рулет з фаршем

  • Картоплю відварити до готовності.
  • Посмажити дрібно нарізану цибулину, додати фарш і (або) гриби, смажити до готовності.
  • Злити воду з картоплі, додати масло, 1 скл. теплого молока, потовкти, збити міксером. Додати борошно, сіль, перець, 3 яйця, знову добре збити.
  • Додати 2 скл. теплого молока, розмішати. Виходить рідке тісто.
  • Деко застелити пекарським папером, змастити маслом, посипати сухарями і приправою для картоплі. Вилити тісто, посипати кмином, поставити у розігріту духовку до 180 градусів на 15 хв (пекти до рум’яності).
  • Тісто виходить дуже ніжне, трохи складно з ним працювати, щоб не порвалося, тому можна додати більше борошна, тоді ці проблеми зникнуть.
  • Стіл застелити фольгою і прямо з папером перевернути на неї картопляну основу, папір зняти, викласти фарш, тертий сир і дрібно нарізану зелень. Акуратно, допомагаючи собі фольгою, згорнути рулет.
  • Якщо десь тісто трісне, це легко можна потім підправити. Щільно загорнути у фольгу, як цукерку, і ще на 15 хв поставити у духовку.
  • Вийняти, розгорнути. Нарізати порційними шматочками, не дуже тонкими (у холодному вигляді можна тоненько).
  • Наповнити тарілочки і зайняти чергу за добавкою! Смакує гарячим і холодним. Тісто виходить повітряним, ніжним, дуже цікавим на смак.
  • Замість фаршу можна використовувати смажені грибочки або суміш фаршу з грибами. Можна робити порційні рулетики.

Скуштуйтейте також рулетики з грибами до борщу.

Якщо вам вдався рецепт картопляного рулета з фаршем «Хочу ще!», розкажіть про це в коментарях та поділіться із друзями.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.