14.09.2015

Соус а-ля майонез

Кажуть, у купованому майонезі вся таблиця Менделєєва. Якщо не хочете їсти “хімію”, готуйте майонез або інші соуси власноруч. Як саме, підкаже рецепт.

Інгредієнти для соусу а-ля майонез

  • 150 мл молока

  • 300 мл рафінованої олії

  • 2–3 ч. ложки гірчиці

  • 1–2 ст. ложки лимонного соку (можна замінити яблучним або винним оцтом)

  • 0,5 ч. ложки солі.

Приготуйте ще домашній майонез (із бабусиного записника).

Як приготувати соус а-ля майонез

  • Молоко кімнатної температури влити у високу ємність, додати олію, збивати блендером до загустіння (за кілька секунд результат буде помітний).
  • Відтак додати сіль, лимонний сік, гірчицю і збивати ще протягом 5 с. Виходить 0,5 л соусу.
  • Можна додати трохи більше солі, гірчиці, лимонного соку, посічену зелень, вичавлений часник, спеції.

Скуштуйте також гречаники з грибним майонезом.

Поділіться рецептом соусу а-ля майонез у соціальних мережах, щоб про це дізналися ваші друзі.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.