Соус а-ля майонез

Кажуть, у купованому майонезі вся таблиця Менделєєва. Якщо не хочете їсти “хімію”, готуйте майонез або інші соуси власноруч. Як саме, підкаже рецепт.
Інгредієнти для соусу а-ля майонез
150 мл молока
300 мл рафінованої олії
2–3 ч. ложки гірчиці
1–2 ст. ложки лимонного соку (можна замінити яблучним або винним оцтом)
0,5 ч. ложки солі.
Приготуйте ще домашній майонез (із бабусиного записника).
Як приготувати соус а-ля майонез
- Молоко кімнатної температури влити у високу ємність, додати олію, збивати блендером до загустіння (за кілька секунд результат буде помітний).
- Відтак додати сіль, лимонний сік, гірчицю і збивати ще протягом 5 с. Виходить 0,5 л соусу.
- Можна додати трохи більше солі, гірчиці, лимонного соку, посічену зелень, вичавлений часник, спеції.
Скуштуйте також гречаники з грибним майонезом.
Поділіться рецептом соусу а-ля майонез у соціальних мережах, щоб про це дізналися ваші друзі.