Картопляні биточки

Поділитись публікацією:

Картопляні биточки – чудова ідея для вечері. До них підійде грибний соус. А можна подбати і про начинку – грибну, м’ясну чи овочеву. Ось – рецепт биточків.

Інгредієнти для биточків

  • 1 кілограм картоплі

  • 4 яйця

  • 1 цибулина

  • 150 грамів твердого сиру

  • 2-3 столові ложки борошна

  • панірувальні сухарі

  • соняшникова олія для смаження

  • сіль, мелений чорний перець

Спробуйте також рецепт картопляних зразів з печінкою.

Як приготувати картопляні биточки

  • Почищену картоплю відварити у підсоленій воді та охолодити. Потерти її на тертку із середніми отворами, додати дрібно порізану цибулину, потертий сир і 2 яйця. Усе ретельно вимішати, поперчити, при потребі досолити.
  • Збити з сіллю 2 яйця.
  • Із картопляної маси сформувати невеликі котлети, обкачати їх у борошні, вмочити у збиті яйця і обкачати в сухарях.
  • Смажити на розігрітій з олією сковороді з обох боків.

Радимо також приготувати картопляні котлети.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...