10.09.2015

Кетчуп з базиліком та селерою

Якщо хочете їсти натуральний кетчуп, готуйте його власноруч за цим рецептом. Це просто, швидко і неймовірно смачно. А всі, страви, до яких додається цей соус, стають справжніми кулінарними шедеврами.

Інгредієнти для кетчупу з базиліком та селерою

  • 2 кг стиглих помідорів

  • 2 цибулини

  • 0,4 л оцту (9%)

  • 1 яблуко

  • 125 г цукру

  • сіль

  • 1 ст. ложка сухої або 2 гілки свіжої селери

  • 0,5 ч. ложки меленого перцю

  • 3 гвоздики.

Скуштуйте також кетчуп із кабачків.

Як приготувати кетчуп з базиліком і селерою

  • Помідори опустити в киплячу воду, вийняти, зняти шкірку, розрізати навпіл, видалити насіння.
  • Цибулю і яблуко дрібно нарізати. Оцет з цукром та прянощами довести до кипіння.
  • Помідори, яблуко й цибулю покласти в маринад і варити 45 хв, часто помішуючи.
  • Готову масу гарячою розлити в банки й закрутити.

Приготуйте також лечо болгарське.

Як вам рецепт кетчупу з базиліком та селерою? Розкажіть про свої враження в коментарях та в соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.