Кетчуп з базиліком та селерою
Якщо хочете їсти натуральний кетчуп, готуйте його власноруч за цим рецептом. Це просто, швидко і неймовірно смачно. А всі, страви, до яких додається цей соус, стають справжніми кулінарними шедеврами.
Інгредієнти для кетчупу з базиліком та селерою
2 кг стиглих помідорів
2 цибулини
0,4 л оцту (9%)
1 яблуко
125 г цукру
сіль
1 ст. ложка сухої або 2 гілки свіжої селери
0,5 ч. ложки меленого перцю
3 гвоздики.
Скуштуйте також кетчуп із кабачків.
Як приготувати кетчуп з базиліком і селерою
- Помідори опустити в киплячу воду, вийняти, зняти шкірку, розрізати навпіл, видалити насіння.
- Цибулю і яблуко дрібно нарізати. Оцет з цукром та прянощами довести до кипіння.
- Помідори, яблуко й цибулю покласти в маринад і варити 45 хв, часто помішуючи.
- Готову масу гарячою розлити в банки й закрутити.
Приготуйте також лечо болгарське.
Як вам рецепт кетчупу з базиліком та селерою? Розкажіть про свої враження в коментарях та в соцмережах.