Хліб з цукатами і родзинками в хлібопічці
Маєте на кухні хлібопічку і хочете урізноманітнити приготування хліба? Тоді рекомендуємо вам рецепт, як приготувати хліб з родзинками і цукатами в хлібопічці. Смачний, корисний, свіженький, із хрусткою скоринкою. Гарантуємо – сподобається усім!
Інгредієнти для хліба
Рекомендуємо ще приготувати завиванець з маком у хлібопічці.
Як приготувати хліб у хлібопічці
- Спочатку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти, тому що в хлібопічку їх завантажувати треба відразу. Для цього відміряти або зважити всі компоненти, які вказані в рецепті.
- Родзинки замочити на 10 хвилин у теплій воді, а потім просушити, виклавши їх на серветку чи рушничок.
- Яйця можна відразу додавати в хлібопічку, але краще їх попередньо збити з цукром. Тоді на дні чаші не осядуть часточки цукру, які часто залишаються під лопаткою для вимішування тіста.
- Вершкове масло розтопити та охолодити.
- Всі інгредієнти помістити в ємність хлібопічки. У деяких моделях спершу потрібно сухі інгредієнти покласти в хлібопічку, потім влити рідину. А буває навпаки, все залежить від виробника та моделі вашої чудо-печі.
- Родзинки і цукати помістити в спеціальний дозатор (диспенсер), якщо така додаткова функція в хлібопічці передбачена. Або ж додати їх після звукового сигналу.
- Можна додати ще й горіхи, гарбузове чи соняшникове насіння.
- Закрити кришку, обрати основну програму та вибрати рівень підсмажування скоринки.
- Готовий хліб дістати з хлібопічки і охолодити на решітці.
- Різати та дегустувати можна не раніше як через півгодини після випікання, інакше хліб погано різатиметься на скибки і буде глевким.
Спробуйте ще рецепт бездріжджового хліба на заквасці.
Сподобався рецепт – діляться ним з друзями в соціальних мережах.