22.11.2015

Швидкі цукати з апельсинових шкірок

Як правило, з’ївши апельсин, шкірку ми просто викидаємо. А даремно – вона не тільки корисна, а ще й надзвичайно смачна, якщо приготувати з неї солодкі цукати. Класичний спосіб приготування цукатів з апельсинових шкірок займає п’ять діб. Три доби шкірки вимочують, двічі на день змінюючи воду, потім варять три рази по десять хвилин з інтервалом у добу… За цим же рецептом перетворення цитрусових лушпайок на солодкі цукати відбувається уп’ятеро швидше – усього за один день!

Інгредієнти для цукатів

  • шкірки від 5 апельсинів

  • 2 склянки цукру

  • сік одного лимона

  • вода, цукрова пудра або дрібний цукор.

Рекомендуємо також рецепт цукатів із гарбуза.

Як приготувати цукати з апельсинових шкірок за одну добу

  • Апельсинові шкірки покласти в каструлю, залити 2,5 л холодної води.
  • Довести до кипіння, поварити шкірки 10 хвилин, відкинути на друшляк і поставити під проточну під холодну воду.
  • Коли шкірки повністю захолонуть, повторити все спочатку: залити шкірку 2,5 л холодної води, довести до кипіння, поварити 10 хв., відкинути, охолодити у холодній воді.
  • Усього ці дії повторити тричі.
  • Після третьої «процедури» дати воді стекти і порізати апельсинові шкірки на смужки шириною приблизно 5 мм.
  • В каструлю насипати дві склянки цукру і розчинити його в склянці гарячої води. Закип’ятити сироп і  опустити в нього цитрусові смужечки.
  • Варити цукати на мінімальному вогні 40-60 хвилин, поки сироп не увариться майже повністю. Ближче до кінця варіння вичавити в сироп лимонний сік.
  • Коли шкірки стануть майже прозорими, а сиропу залишиться зовсім трішки, відкинути цукати на друшляк, щоб стекла рідина.
  • Дістати цукати з друшляка, розкласти їх на деко, застеленому пергаментом для випічки і дати висохнути протягом 2 годин.
  • Готові цукати обваляти в цукровій пудрі або цукрі і використовувати: прикрашати випічку і десерти, додавати в тісто чи гарячі напої. Або просто ласувати ними як цукерками.
  • До речі, цукати за цим рецептом можна приготувати і з лимонних, і мандаринових і навіть з грейпфрутових шкірок.
  • Порада від ЇСТИ: варто приберегти жменю апельсинових цукатів до Великодня – вони просто неперевершено смакують у пасці.

Спробуйте також приготувати фруктові цукерки.

Вам сподобався швидкий рецепт цукатів із апельсинових шкірок? Готували щось подібне, але за іншим рецептом? Розкажіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.