Грог

Грог перекладається з англійської мови як міцний напій. Ідея його створення належить адміралові Едварду Верону, який вирішив додавати літр гарячої води до кожної чверті літри рому, що видавали матросам. Таким чином він намагався зменшити споживання рому. Адмірал мав прізвисько Старий Грог, звідси і назва напою.

Інгредієнти для грогу

  • 1 скл. води

  • 1 скл. горілки

  • цукор

  • 50 г чаю

  • лимон

Спобуйте також прготувати глінтвейн з родзинками та імбиром.

Як приготувати грог

  • Закип’ятити 1 скл. води, влити в каструлю стільки ж горілки, засипати цукор і варити суміш 5 хв.
  • Окремо заварити міцний чай (50 г на 1 літр води) і дати як слід настоятися.
  • У гарячий сироп влити чай і решту підігрітої води, швидко все перемішати.
  • Можна подати зі шматочками лимона.

Скуштуйте глінтвейн по-болгарськи.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора