Борщ-пюре з цвітної капусти
Такого оригінального борщу ви ще не їли. Капуста у ньому не білокачанна, а цвітна. Борщ не простий, а збитий у пюре. Скуштуйте!
Інгредієнти для борщу
- Для борщу:
300 г цвітної капусти
по 1 морквині та цибулині
2 ст. ложки борошна
3 ст. ложки олії
1 л води
7 горошків перцю запашного
100 г сметани
сіль, мелений перець.
- Для грінок:
хліб
2-3 ст. ложки олії
3 зубці часнику.
Спробуйте також приготувати борщ “Холодник”.
Як приготувати борщ-пюре з цвітної капусти:
- Моркву і цибулю дрібно порізати, протушкувати на сковороді з додаванням 2 ст. ложок олії і 50 мл води.
- Борошно спасерувати на тій олії, що залишилася.
- Цвітну капусту відварити до м’якості в 1 л води з додаванням горошин перцю і солі. За 5 хв до готовності додати сметану.
- Капусту з тушкованими овочами збити блендером або перетерти через сито, додати пасероване борошно і розмішати.
- З капустяного відвару видалити перець. Суміш проварити ще 2-3 хв помішуючи.
- Можна подавати борщ із грінками. В олію вичавити 3 зубці часнику і залишити маринуватися. З хліба зрізати скоринки і порізати кубиками приблизно 1 см. На сковороді на часниковій олії обсмажити кубики хліба, викласти їх на деко і підсушити в духовці.
- Борщ подавати гарячим, із зеленню та грінками, можна з подрібненим часником.
Скуштуйте також пампушки з часником до борщу.