13.08.2015

Борщ-пюре з цвітної капусти

Такого оригінального борщу ви ще не їли. Капуста у ньому не білокачанна, а цвітна. Борщ не простий, а збитий у пюре. Скуштуйте!

Інгредієнти для борщу

  • Для борщу:
  • 300 г цвітної капусти

  • по 1 морквині та цибулині

  • 2 ст. ложки борошна

  • 3 ст. ложки олії

  • 1 л води

  • 7 горошків перцю запашного

  • 100 г сметани

  • сіль, мелений перець.

  • Для грінок:
  • хліб

  • 2-3 ст. ложки олії

  • 3 зубці часнику.

Спробуйте також приготувати борщ “Холодник”.

Як приготувати борщ-пюре з цвітної капусти:

  • Моркву і цибулю дрібно порізати, протушкувати на сковороді з додаванням 2 ст. ложок олії і 50 мл води.
  • Борошно спасерувати на тій олії, що залишилася.
  • Цвітну капусту відварити до м’якості в 1 л води з додаванням горошин перцю і солі. За 5 хв до готовності додати сметану.
  • Капусту з тушкованими овочами збити блендером або перетерти через сито, додати пасероване борошно і розмішати.
  • З капустяного відвару видалити перець. Суміш проварити ще 2-3 хв помішуючи.
  • Можна подавати борщ із грінками. В олію вичавити 3 зубці часнику і залишити маринуватися. З хліба зрізати скоринки і порізати кубиками приблизно 1 см. На сковороді на часниковій олії обсмажити кубики хліба, викласти їх на деко і підсушити в духовці.
  • Борщ подавати гарячим, із зеленню та грінками, можна з подрібненим часником.

Скуштуйте також пампушки з часником до борщу. 

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.